Hyvin huoliteltu, mutta turhan tasapaksu – arviossa Broken Egon ”Avenue To Wonderland”

Itävaltalainen Broken Ego julkaisi lokakuussa 12 kappaletta sisältävän elektronisen pop rock -levyn. Mikäli satut pitämään tarttuvista biiteistä, siirappisista lyriikoista ja mukavan reippaasta pop rockista, kannattaa Broken Egoon tutustua.

Itselleni aiemmin täysin tuntemattomaksi yhtyeeksi jäänyt Broken Ego yllätti menevällä pop rockillaan. Itävaltalaisyhtye on julkaissut vuonna 2011 esikois-EP:nsä, joka on soundiltaan huomattavasti tummempaa ja raskaampaa kuin uusin albumi. Sääli, että bändi on vaihtanut linjaansa popimmaksi, sillä vanhassa tyylissä oli oma kieroutunut särmänsä.

Toisaalta itävaltalaisyhtyeen vanha tyyli ei ole ollut niin helposti lähestyttävää kuin uusi soundi, mikä on varmasti ollut yhtenä vaikuttajana kurssinmuutokseen. Muutoksen seurauksena Broken Ego on valitettavasti muuttunut tylsemmäksi. ”Avenue To Wonderland” on hyvin varman päälle pelatun oloinen, huoliteltu pop rock -albumi, jolla yhtye ei ole juuri ottanut riskejä tai kokeillut rajojaan.

”Avenue To Wonderlandiltä” löytyy kyllä runsaasti tarttuvia kappaleita, kuten ”Electric Girl”, ”Rescue Me”, ”Everything Is Perfect” ja ”Getting Higher”. Valitettavasti tarttuvuuskaan ei pelasta levyä, kun samankaltaisiin kappaleisiin alkaa väkisin turtua. Kokonaisuudessaan Broken Egon uusi albumi on aavistuksen ylipitkä ja puuduttava kuuntelukokemus, mutta mikäli levyltä ottaa kuunteluun vain satunnaisia kappaleita, jaksaa Broken Egoa kuunnella. ”Avenue To Wonderlandillä” on hetkensä, mutta itse tuskin eksyn levyn äärelle vähään aikaan.

4½/10

Kappalelista:

 1. Electric Girl
 2. Get Away
 3. Rescue Me
 4. See You Soon
 5. Nobody Is Real
 6. Everything Is Perfect
 7. Never Know
 8. Not Alone
 9. Getting Higher
 10. Do It Again
 11. Retrocalypse
 12. To The Edge Of Forever

Broken Ego Facebookissa

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen

Kommentoi julkaisua