Kuva: Henri Rantala

i Helveten uusi albumi “Yksi Yhteinen Yhteiskunta” ulkona lyriikkavideon kera

Kirjoittanut Niko Kuusela - 29.11.2023

Seinäjokelaisen äärimetalliyhtye i Helveten toinen albumi ”Yksi Yhteinen Yhteiskunta” on nyt julkaistu. Albumin yhteydessä yhtye on julkaissut lyriikkavideon levyn nimikkobiisistä. Videolla julistetaan konseptialbumin agendaa: nyky-yhteiskunta on tullut tiensä päähän, muutoksen tuulien on aika alkaa puhaltamaan ja kaikki eivät siitä voi selvitä.

Laulaja-kitaristi Aleksi Mäkelä kommentoi uutta albumia:

“Toiselle levyllemme halusimme mahdollisimman aidon soundin. Äänityksissä pyrittiin siis soundien ja efektien puolesta löytämään valmis paketti, että esimerkiksi reamppauksia ei tarvitsisi tehdä. Lisäksi viulu-, haitari- ja pianoraidat äänitettiin sessiomuusikoiden avulla. Virtuaali-instrumentteja ei siis tällä levyllä hirveästi kuulla.”

i Helvete on aiemmin tänä syksynä julkaissut kolme singleä uudelta albumiltaan. Levyn yhteydessä julkaistava lyriikkavideokappale ei ole aivan perinteinen biisi:

“”Yksi Yhteinen Yhteiskunta” on kappaleena koko ajan kasvava. Soittimet lisääntyvät ja tempo kasvaa sen edetessä pidemmälle. Lauluahan tämä kappale ei sisällä, vaan se koostuu puheesta – tai oikeastaan manifestista”, Mäkelä jatkaa.

Luetuimmat

Uusimmat