Ignite – A War Against You

Kirjoittanut Juha Attola - 7.1.2016

Enpä muistakaan hetkeen odottaneeni mitään albumia niin kovasti kuin tätä. Igniten uusin ”A War Against You” nimittäin sai veden kielelle jo heti ensimmäisestä julkaisu-uutisesta lähtien. Nyt on koittanut suuri hetki, sillä kiekko on edessäni. Pidemmittä puheitta: laitetaan kiekko soimaan!

Albumin avaava ”Begin Again” tuo mieleen yhtyeen nimeltä Journey. Tämä yhtymä aor-legendaan jää kuitenkin vain muutaman sekunnin pituiseksi, kunnes mäiske tosissaan alkaa. Kappale on vahva ja erittäin melodinen esitys. Laulaja Zoli Teglas on jälleen mies paikallaan. ”Nothing Can Stop Me” lisää kierroksiin hieman lisää vauhtia, ja lopputulos on tuttua Ignitea. 90-luvun alussa perustettu yhtye on kasvanut huomattavasti melodisempaan suuntaan vuoden 2000 ”A Place Called Home” -albumin jälkeen. Tämä albumi jatkaa hienosti siitä, mihin ”Our Darkest Days” -albumilla jäätiin noin kymmenen vuotta sitten. Tässä välissähän Zoli Teglas ehti käydä laulamassa Pennywisessa ja julkaisi myös kyseisen yhtyeen kanssa yhden albumin, joka itseasiassa on kevyesti Pennywisen paras.

”A War Against You” ei oikeastaan tarjoile mitään uutta melodisen punkin/hardcoren rintamalla, mutta kyllä yhtyeen oma tyyli ja erityisesti Teglasin persoona tuovat tähän oman lisänsä. Kappale toisensa jälkeen tulee ja jyrää kuulijan mennessään. Valituksen aiheita ei juurikaan ole, paitsi ehkä se, ettei kappaleita ole enempää. Tätä olisi nimittäin voinut kevyesti kuunnella pidempäänkin. Joskus on hyvä olla muuttamatta voittavaa reseptiä: albumi nimittäin tarjoaa juuri sitä, mitä siltä odotettiinkin, ja se on hieno asia.

Musiikillisesti ”A War Against You” menee jonnekin ”Our Darkest Daysin” ja Teglasin laulaman Pennywisen ”All Or Nothingin” välimaastoon. Albumilla on myös kappaleita, kuten ”You Saved Me”, jotka tuovat mieleen Igniten uran alkupään tuotannon. Tämä albumi todistaa sen, ettei nykypäivänäkään levyjen tarvitse olla täysin uudenlaista musiikkia ollakseen kiinnostavia. Kyllä vanhalla ja käytetylläkin reseptillä pärjää erinomaisesti, jos vain tietää, mitä tekee. Tämä on heittämällä alkuvuoden kovin albumi.

9/10

Kappalelista:

1.Begin Again
2.Nothing Can Stop Me
3.This Is A War
4.Oh No Not Again
5.Alive
6.You Saved Me
7.Rise Up
8.Where I’m From
9.The Suffering
10.How Is This Progress?
11.You Lie
12.Descend
13.Work

http://igniteband.com/

Kirjoittanut: Juha Attola