”Ihmisille pitäisi antaa mahdollisuus ottaa opiksi virheistään ja pyytää vilpittömästi anteeksi sanomisiaan tai tekojaan” – haastattelussa Huoran Anni Lötjönen

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 3.2.2022

Punkrock-yhtye Huoralta julkaistaan uusi albumi 4.2.2022 ja julkaisun jatkoksi on vihdoin luvassa myös kiivaasti kaivattua live-meininkiä, sillä helmikuussa starttaa kattava levynjulkaisukiertue. Yhtyeen kolmas levy ”Älä luovuta” osoittelee päättäjiä syyttävällä sormella, pui nyrkkiä maailmanlopun mainingeissa, tasapainoilee tuhon ja hulluuden välillä ja syväsukeltaa ihmismielen pimeimpiin syövereihin. Kaikesta huolimatta kantavana teemana on kuitenkin optimistinen sanoma – älä luovuta! Räyhäkkäissä riffeissä, riemastuttavissa kielikuvissa ja tarttuvissa yhteislaulukertseissä ei ole säästelty ja tuleva levy onkin taattua Huoraa parhaimmillaan.

Toisen albumin ja sitä seuranneen kiertueen jälkeen pidetty luova hengähdystauko teki hyvää yhtyeelle ja uusien Huora-rallien sävellystyö sujui luontevasti. Lyriikoiden synty sen sijaan otti kamppailunsa:

Kynästäni oli muste kuivunut! Olin suunnitellut kolmannen levyn kohdalla sanovani jotain uutta – ja sanovani sen, kuten ihailemani lyyrikot A.W Yrjänä, Asa, tai Mariska. Heitä sisältäni etsiessäni törmäsin kerta toisensa jälkeen vain itseeni. En pitänyt löytämästäni ja itsetuntoni pirstaloitui paloista pölyksi. Olin romuna pitkään. Tunsin valtavaa tarvetta olla uusi ja parempi, koska olin päättänyt niin, ja silloinhan mitään ei varsinkaan synny. Onneksi pimeintä on juuri ennen kuin alkaa paistaa. Yhtenä aamuna sain kiinni tekstin pätkästä, sitten toisesta, tätä jatkui kunnes käsissä oli levyllinen kappaleita”, kertoo yhtyeen sanansäilä, laulaja Anni Lötjönen.

Kaaoszine tapasi videohaastattelun merkeissä Anni Lötjösen Helsingissä sijaitsevassa Lepakkomies -baarissa ja keskusteli mm. tulevasta albumista, bändin elämästä pandemian keskellä sekä yhtyeen tulevaisuuden suunnitelmista levyn julkaisun jälkeen. Voit katsoa videohaastattelun kokonaisuudessaan tästä:

Kaaoszinen suomenkielisen YouTube-kanavan voit käydä tilaamassa täällä. Tilaamalla kanavamme tuet samalla sivustomme toimintaa.

Voit kuunnella ”(Älä) luovuta” -albumilta julkaistut kappaleet tästä: