Ihmissusi on herännyt jälleen – arviossa Winterwolfin toinen tuleminen “Lycanthropic Metal of Death”

Kotimainen Winterwolf on Deathchainin oldschoolimpi ja räkäisempi veli, jonka dödis on sieltä limaisemmasta päästä. Vanhan koulukunnan räime on juuri sitä mitä luvataan, aina vanhalta raadolta lemuavaa tuotantoa myöten. Winterwolf oli aikanaan Deathchainin esiaste, mutta raato kaivettiin haudastaan 2000-luvun puolenvälin jälkeen. Yhtyeen debyyttialbumi näki päivänvalon vuonna 2009. Hitaasti operoiva yhtye on nyt julkaisemassa Svart Recordsin kautta toista kokopitkää albumiaan, joka kantaa nimeä “Lycanthropic Metal of Death”. Nykyisessä ihmissusien retkueessa vaikuttaa jo mainitusta Kuolonketjusta sekä Jess and the Ancient Onesista tutun Corpsen lisäksi myös kulttiklassikoksi nousseen Demilichin nokkamies Antti Boman.

Albumi polkaistaan käyntiin “Crypt of the Werewolvesilla” ja täytyy sanoa, että nyt kaikki on kohdillaan aina brutaalia viemäriörinöintiä myöten. Ihmissusi on lähtenyt pesästään ja saalistus voi alkaa. Tästä eteenpäin kaikki on yksinkertaisesti vain kuolemaa. Muita maininnan arvoisia vetoja ovat “Brujo” sekä “Thisishispit”, mutta loputkin levystä toimivat varsin mallikkaasti.

“Lycanthropic Metal of Death” ei ehkä sisällä yhtään klassikoksi nousevaa totaalista nappivetoa, mutta kokonaisuutena levy on tasaisen varmaa ja mädältä löyhkäävää laatua. Levyn puolenvälin jälkeen alkaa tuntua siltä, että raskas ja keskitempoinen materiaali olisi kaivannut enemmän nopeita kohtia ja variaatiota, mutta hyvä näinkin. Mitään sen kummempia kommervenkkejä ei tarjoilla, ja albumi maistunee kaikille puhtaasta death metallista ja limaisesta produktiosta kiinnostuneille. Toivottavasti seuraavaa Winterwolf-lättyä ei tarvitse odottaa kymmentä vuotta!

7/10

Kappalelista:

1. The Crypt of the Werewolves
2. At Dawn They Eat
3. Brujo
4. Devouring Entities Devour
5. Wolf Finder General
6. Kadathian Doom
7. Thisishispit
8. I Am the Beast of Death
9. Primal Life Code

Winterwolf Facebookissa

Kommentoi julkaisua