Ihokarvoja nostattavia melodioita ja festari-kaipuuta: Arviossa Of Mice & Menin ”Bloom” EP

Kirjoittanut Ilona Pakarinen - 24.6.2021

Ukkonen jyrisee, sade piiskaa ikkunoita, ratakiskot kirskuvat tuulen yltyessä. Näissä melkein aavemaisissa tunnelmissa alkaa yhdysvaltaisyhtye Of Mice & Menin toukokuussa julkaistu ”Bloom” EP. EP:n avauskappale ”Levee” maalaa tunnelmaa näillä toimivilla tehosteilla, jotka vangitsee kuuntelijan mukaansa. Alun myrskytuulien jälkeen yhtyeen vokalisti Aaron Pauley karjaisee ensimmäisen karjaisunsa ja tunnelma vapautuu. Kappaleen mukaansa tempaiseva tempo ja yhtyeelle ominainen metalcoremainen aggressio käynnistävät festarit pään sisälläni. Tekee mieli rynnistää siltä istumalta pitti-rinkiin, tärvellä tennarit hiekkaan ja nauttia musiikista kehon jokaisella solulla lämpimässä festari-illassa, jota me kaikki näiden kummallisten aikojen jälkeen janoamme. Kappale päättyy sateen ropinaan ja ympyrä sulkeutuu. Jään vain miettimään minkälaisen tulvan valtaan itse äsken jouduin.

EP:n nimikkokappale hivelee tärykalvojani seuraavaksi. ”Bloom” alkaa hyvin riisutulla vokaaliheruttelulla ja kappale kokonaisuudessaan on paljon suoraviivaisempi kuin EP:n aloituskappale. Kappaleen melodillisuus tekee minun vaikutuksen ja tuo mieleen jopa yhden oman henkilökohtaisen suosikkiyhtyeeni Ghost Brigaden näillä ihokarvoja nostattavilla melodioilla. Lyrikat kysenalaistavat ympäröivää maailmaamme ja sen aitoutta. Maailman plastisuus ja katoava luonto kyseenalaistaa koko elämän olemassaolon. Niin paljon kysymyksiä, mutta niin vähän vastauksia, siihen mielestäni kitetyy hyvin ”Bloomin” kysymystenverkkoon kietoutunut sanoma.

EP:n päättää kappale ”Pulling Teeth”. Tässä kappeleessa on minulle vähiten tarttumapintaa koko kolmikosta, eikä se tuo mukanaan mitään jo kuultua. Tästä syystä kertosäe jää itselleni jopa hieman imeläksi. Kappele kuitenkin kirii vauhtiaan loppua kohden ja lopussa voi tuntea jo välähdyksiä aloituskappaleen kaltaisesta festaroinnista. Rumpali Valentino Arteagan voimakkaat rumpukompit tuovat kappleen lopulta onnistuneesti maaliin ja itsellänikin irtoaa jo pieni hymyn kare.

Kokonaisuusdessaan ”Bloom” kannattalee itsensä hienosti ja on hyvin luontainen jatkumo yhtyeen helmikuussa julkaistulle ”Timeless” EP:lle. Yhteenvetona EP jää reilusti plussan puolelle.

8+/10

Kapplelista:
1. Levee
2. Bloom
3. Pulling Teeth