Ihsahn ylistää Kanye Westin rohkeutta: ”Se on hullua ja minä rakastan sitä”

Ihsahn – Tuska 2018.

Black metal -suuruus Emperorista sekä soolotuotannostaan tunnettu norjalainen muusikko Ihsahn antoi hiljattain haastattelun tsekkiläiselle Youtube-kanava Metalshopille. Haastattelussa Ihsahn valoittaa suhtautumistaan massiivista suosiota nauttivaan yhdysvaltalaiseen hip hop -artisti Kanye Westiin ja tämän musiikkiin. Ihsahn kertoo ihailevansa Westin vuoden 2013 albumia ”Yeezus” sen ”rohkeuden” vuoksi. Ihsahn kertoo:

”Hänen hahmonsa ei ole henkilönä helpoin empatisoinnin kohde, jos ihan totta puhutaan. Jos henkilö, artisti, käyttäytyy tavalla, josta et pidä, kannat sitä suhtautumista mukanasi kuunnellessasi hänen musiikkiaan. Siitäkään huolimatta ei voi kiistää, etteikö hän olisi todella rohkea. Mielestäni se megalomaaninen ego, joka siellä takana on, tekee siitä [albumista] nerokkaan; se on niin rohkea. Tuollaisen albumin teon takana ei ole mitään kaupallisia taka-ajatuksia, kun huudat sanoituksia, kuten ’minä olen jumala’. Se on hullua ja minä rakastan sitä. Minulla on teoria siitä, että uusi luominen ja nerokkuus musiikissa tapahtuu valtavirran ulkopuolella, missä rahaa ei liiku ja ihmiset tekevät asioita taiteellisesta kunnianhimostaan aina ylös huipulle, missä rahaa on niin paljon, että he eivät enää välitä ja voivat tehdä ihan mitä haluavat. Sitten on keskialue, jossa ovat kaikki ne, jotka yrittävät tehdä asiat ’oikein’ ja tehdä kompromisseja päästäkseen sinne.”

Ihsahnin uusi albumi ”Ámr” julkaistiin aiemmin tänä vuonna. Kanye Westin uusi albumi ”Yandhi” puolestaan odottaa vielä julkaisuaan.

Kommentoi julkaisua