Kätfish -promokuva 2019

Iisalmen kaupunki tekee ihmeitä Kätfishin kanssa: kuuntele ”Haluun tehdä sun kaa ihmeitä” -kappale musiikkivideon muodossa

Kirjoittanut Minttu Koskinen - 19.3.2020
Kätfish -promokuva 2019

Pohjois-Savossa sijaitseva Iisalmen kaupunki tilasi savolaiselta pop-punk-yhtye Kätfishiltä nimikkokappaleen ja musiikkivideon. Uusi ”Haluun tehdä sun kaa ihmeitä” -single istuu hyvin By Iisalmi -brändin sloganiin ”Emme odota ihmeitä – teemme niitä”.

Iisalmelaissyntyinen Kätfish nousi laajempaan tietoisuuteen vuosi sitten, kun se pääsi esiintymään Yhdysvaltoihin maailman suurimpaan X Games -extremeurheilutapahtumaan. Yhtye on yli kaksivuotisella urallaan julkaissut studioalbumin, kymmenen singleä ja kolme musiikkivideota, solminut levytys- ja keikkamyyntisopimuksen, soinut radioaalloilla ja Spotifyn top-listoilla sekä esittänyt aktiivisesti keikkoja. Kätfishin musiikkia ollaan kuvailtu hyväntuuliseksi ja humoristiseksi skeittipunkiksi.

Iisalmen kaupungin tilaama kappale on julkaistu Helsinki Recordsin kautta, ja se on toteutettu yhteistyössä Kätfishin kotikunnan Iisalmen kanssa.

Yhtyeen laulaja Riko Rinnekangas kertoo yhteistyöstä:

”By Iisalmi -brändin slogan ’Emme odota ihmeitä. Teemme niitä.’ on mukana sanoituksissa vahvasti. Halusimme tehdä meidän oman tyylisen, energisen ja menevän kappaleen, eli ei mitään rauhallista tissin läpsyttelyä. Vaikka kappale onkin tehty yhteistyössä Iisalmen kaupungin kanssa, ei se ole silti pelkkää kotikaupungin ’inside-läppää’, vaan kaikille ympäri Suomen helposti avautuva ja tunnelmaa nostattava ’anthem’, joka korostaa keskittymistä oman jutun toteuttamiseen välittämättä siitä, mitä muut ajattelevat.”

Iisalmen kaupungin markkinointi- ja viestintäsuunnittelija Laura Koski puolestaan kommentoi:

”Haluttiin tilata kappale, koska ajatus sopi kaikin puolin hyvin kaupungin railakkaaseen imagon rakentamistyyliin. Kätfish on nouseva iisalmelaislähtöisten nuorten yhtye ja kun meillä on rokkikampanja nyt muutenkin tulossa, halusimme tässäkin jotain särmikkäämpää lähestymistapaa. Kappaletilauksella halutaan myös viestittää, että kaupunki toimii sloganinsa ja arvojen mukaisesti.”

Kuuntele KätfishinHaluun tehdä sun kaa ihmeitä” -kappale musiikkivideon kera:

Sama meno Spotifyn kautta: