Iisalmen skeittipunk-ylpeys Kätfish julkaisi yöelämän paluuta juhlistavan sinkun

Kirjoittanut Niko Kuusela - 16.11.2021

Freesin ja omaleimaisen tuulahduksen Suomen musiikkikentälle näkyvästi tuonut Kätfish julkaisi ”Sä Oot Tähti” -singlen, joka sai alkunsa spontaanisti akustista kitaraa rämpytellen. Sanoitukset muotoutuivat euforian ja mielihyvän tunteen teemojen ympärille.

””Sä Oot Tähti” -kappale sai alkunsa, kun rämpytin himassa akkaria. Koska en mikään kitaristi oo, niin biisin alkuriffistä tuli tollanen ’läppä’, mutta bändin tyypit kuitenkin syttyivät idealle ja palaute riffille oli tyyliä: ’niin paska, et se on hyvä!’, laulaja Riko Rinnekangas naurahtaa ja jatkaa: ”Välillä oli elämässä aika synkkiä aikoja, joista edelliset pari vakavampaa sinkkua kumpusivat. Nyt, kun alkaa taas näkyä valoa tunnelin päässä ja vaikeuksista ollaan voiton puolella, oli erittäin fresh toteuttaa tällainen menevämpi hyvän fiiliksen rokkibiisi! ”Sä Oot Tähti” -kappale on anthem irrottelulle, juhlimiselle sekä palautuneelle yöelämälle”, Riko Rinnekangas kertoo.

Itsensä kiireisenä pitänyt bändi on julkaissut ennen tätä jo 12 singleä sekä yhden kokopitkän albumin ”Liian Kauan Liian Kivaa” (2019). Kappaleet ovat ottaneet paikkansa niin Spotifyn TOP-listoilla kuin radiokanavilla. Tammikuussa 2019 bändi pääsi myös esiintymään Yhdysvaltoihin maailman suurimpaan X-Games extreme-urheilutapahtumaan. Kätfishin viimeisin kappale, tubettaja Daniel Aholan kanssa tehty ”Aamuun Asti” on kerännyt Youtubessa jo yli 62 000 katselukertaa.

Viime aikoina myös Kätfishin rivistössä on tapahtunut muutoksia. Alkuperäisjäsenet Aavee Tikkanen ja Rene Rinnekangas ovat jättäytyneet sopuisissa merkeissä taka-alalle, ja bändi jatkaa toistaiseksi triona. Meno ei kuitenkaan ole hyytymässä, vaan päinvastoin.

”Katseet on käännetty jo lähemmäksi ensi vuotta ja keikkailua. Odotetaan innolla, että päästään veivaa tätä menobiisiä livenä klubeilla, kun tämä maailmakin näyttää tästä taas avautuvan!”, rumpali Petu Partanen iloitsee.