IL: Marko Hietalan paluu Nightwishiin näyttää epävarmalta – ”En mä mitään paluupyyntöä tai kokouskutsua odottele”

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 15.7.2022

Kotimaisen metallijätti Nightwishin riveissä tapahtui vuoden 2021 alussa iso muutos, kun bändin pitkäaikainen laulaja-basisti Marko Hietala ilmoitti jättävänsä bändin. Hietala liittyi bändiin vuonna 2002 ja soitti sen jokaisella albumilla aina ”Century Child” -albumista lähtien.

Nyt Iltalehti on julkaissut sivuillaan haastattelun Hietalan kanssa. Iltalehden haastattelussa Hietala kertoo käyneensä läpi pimeää aikaa elämässään, johon kuului masennusta, unettomuutta ja ahdistusta.

”Joskus mietin, että kävelisin takapihalta järven jäälle ja vain katoaisin”, Hietala kertoo Iltalehdelle.

Hietala kertoo vuoden 2020 koronapandemian myötä peruuntuneiden kiertueiden tuoneen hänen elämäänsä rauhaa, josta muusikko ei ollut enää valmis luopumaan silloin, kun Nightwishin oli jälleen aika valmistautua kiertueelle lähtemiseen.

”Oma pää oli mennyt siihen, etten enää kestänyt ajatusta, että pitäisi lähteä kuukaudeksi tai puoleksitoista maailmalle samojen olojen ja murheiden kanssa”, Hietala muistelee Iltalehdelle.

Hietalalta kysyttiin haastattelussa myös mahdollisesta paluusta Nightwishiin. Hietala ei kuitenkaan usko, että häntä tullaan enää näkemään bändin täyspäiväisenä jäsenenä.

”En mä mitään paluupyyntöä tai kokouskutsua odottele. Mentiin monta vuotta niin, että kaveria vituttaa käytännössä joka päivä johonkin aikaan. Mustat ajatukset puskivat heti, kun oli tyhjä hetki. Vaikka jengi tietääkin, että on masennus ja lääkitys ja terapia, en voi sille mitään, että väsytän. Näin lähtemisen tarpeelliseksi sekä mulle että heille.”

Hietala ei ole pitänyt Nightwishiin yhteyttä lähtönsä jälkeen tai seurannut entisen yhtyeensä toimintaa.