Ile Kallio Big Rock Band – Shook Up!

Ile Kallio, tuo Hurriganesin perustajajäsen on kasannut ympärilleen yhtyeen, joka kantaa nimeä Ile Kallio Big Rock Band. Albumi on nimeltään ”Shook Up!” ja albumin 12 kappaletta (joista kolme covereita) ovat vahvasti kallellaan aikuis- ja blues rockiin.

Albumi aloitetaan kahdella menevällä rokkikappaleella ”Shook Up!” ja ”Make My Day”. Yhtyeen soitto on tyylikästä ja ruotsalaisvahvistus Patrik Eriksson hoitaa laulut moitteetta. On erittäin positiivista huomata myös, että tämä albumi on tehty kappaleiden ehdoilla, eikä sillä idealla, että tehdään Kallion soolojen ympärille jonkin sortin kappaleita. Kolmas kappale ”My Shining Star” sitten hidastaa ollen varsin onnistunut balladi, joskin ollaan aivan siinä rajoilla, että onko kappale liiankin imelä.

Neljäntenä vuorossa on albumin ensimmäinen cover-biisi, Hurriganesin ”Hot Wheels”. Kappale onnistutaan komeasti päivittämään nykypäivään. ”Just One Night”-kappaleen jälkeen päästään yhteen tämän levyn helmistä, kappaleeseen ”Jonathan My Friend”. Haluaisin nähdä ja kuulla tämän kappaleen soitettavan tuhatpäisen yleisön laulaessa mukana stadionilla. Tämän paisuttelun jälkeen pistetään tanssijalkaa vipattamaan kappaleella ”Release My Heart”. Albumin loputkin kappaleet painetaan läpi tasaisen varmalla otteella ilman ylimääräisiä notkahduksia. Toki kyseenalaistan Hurriganes-klassikon, ”I Will Stay”-kappaleen valintaa albumin päätökseksi. Minusta tämän coverin olisi voinut jättää pois ja päättää albumi kappaleeseen ”Don’t Back Down”.

”Shook Up!” on tasaisen varma albumi helposti kuunneltavaa aikuis-/blues rockia. Ei tämä mitään uutta tarjoa kenellekään, mutta onko marraskuussa 60 vuotta täyttävällä Ile Kalliolla tarvetta todistella mitään ihmeempää. Vastaus, ei ole tarvetta.

8/10

Kappalelista:
01. Shook Up!
02. Make My Day
03. My Shining Star
04. Hot Wheels
05. Just One Night
06. Jonathan My Friend
07. Release My Heart
08. Night Owl
09. Take Me Home
10. Get Away
11. Don’t Back Down
12. I Will Stay

http://www.ilekalliobigrockband.fi/

Teksti: Olli Norolahti

Kommentoi julkaisua