Ill Kommodity

Ill KommoditySaksalainen ska-metallia soittava Ill Kommodity saapui Suomeen ensimmäistä kertaa, kun yhtye esiintyi ensin On The Rocksissa järjestetyssä Rockstonite -tapahtumassa yhdessä Spihan sekä Smokin´Acesin kanssa ja seuraavana päivänä Libertessä yhdessä Dashbonen sekä Lucy Was Drivingin kanssa. Kaaoszine tavoitti yhtyeen sähköpostitse kiertueen jälkeen ja kyseli heiltä hieman mietteitä Suomesta sekä täällä soittamisesta. Lue lisää nähdäksesi Kaaoszinen haastattelu kokonaisuudessaan.

Terve. Ill Kommodityn soittama musiikki on ska-metallia, ja yhtye on saanut alkunsa Berliinissä Saksassa. Miten itse kuvailisit yhtyeen musiikkia sellaiselle, joka ei teistä koskaan ole vielä kuullut?

Ill Kommodity: Yhtyeen musiikkia voisi kuvailla suoraan naamaan iskeväksi metalliksi, jossa on elementtejä niin ska-genrestä kuin rockistakin.

Mitkä yhtyeet saivat teidät alun perin innostumaan musiikin tekemisestä?

Yhtye: Ollaksemme rehellisiä meidän on pakko sanoa, että vaikutteita on todella vaikea kertoa, koska kuuntelemme niin paljon eri yhtyeitä aivan laidasta laitaan. Yleisesti ottaen sanoisin, että suurimmat vaikutteet ovat tulleet yhtyeiltä, jotka saavat aina yleisön liikkumaan.

Eroatte monista yhtyeistä siinä, että sen sijaan, että vain soittaisitte kappaleet, teillä on myös maine tarinankertojina ja teistä on tehty jopa omat sarjakuvahahmot. Voisitko kertoa meille hieman teidän konseptistanne sekä hahmoista Ill Kommodityn takaa?

Ill Kommodity: Kuka sinulle siitä kertoi? Sen piti olla salaisuus! Yleisesti ottaen tarkoituksenamme on kanavoida hulluutta tähän maailmaan, joten loimme siihen hahmot, jotka ovat yhtä laajoja kuin musiikkimme. Tarkoituksenamme on myös julkaista tulevaisuudessa vaikkapa videopeli, jossa fanimme voisivat kokea maailman Ill Kommodityn silmin. Se voi toisaalta toteutua myös sarjakuvien avulla. Me todella haluamme näyttää teille kaikille Katatonian, kotimme.

Olitte ensimmäistä kertaa Helsingissä. Mitäs piditte kaupungista?

Ill Kommodity: Helsingin keikka on yhtyeen ensimmäinen Saksan ulkopuolella, joten emme oikein tienneet, mitä odottaa tältä matkaltamme. Suomalaiset ihmiset ovat kuitenkin paljon rennompia kuin saksalaiset, joten meillä oli täällä koko ajan todella hauskaa.

Kuinka hyvin olette perillä suomalaisesta musiikista? Voitteko nimetä meille jotain yhtyeitä, joita tiedätte?

Ill Kommodity: Totta kai. Tiedämme täältä ainakin Children Of Bodomin, Lordin sekä Face Of Godin, jonka kanssa soitimme keikan Berliinissä hetki sitten.

Millaisia odotuksia itsellänne oli On The Rocksin keikan suhteen?

Ill Kommodity: Odotimme näyttävämme teille hulluuden ja mielestäni onnistuimme siinä varsin hyvin.

Jos vertaat Helsingin ja Berliinin musiikkiskenejä, niin näettekö niissä suuria eroavaisuuksia?

Ill Kommodity: Suomessa on enemmän rockia ja metallia. Me rakastamme tätä paikkaa!

Teiltä ilmestyi juuri uusi EP nimeltä ”Katatonian Lullabies“. Mitkä olivat päähuolenne ja toisaalta tavoitteenne EP:tä tehdessänne?

Ill Kommodity: Tavoite oli tehdä mahdollisimman laadukas EP, joka kuvastaisi parhaiten monipuolisuuttamme yhtyeenä. Sen takia kappaleiden valitseminen julkaisulle tuotti hieman päänvaivaa jokaiselle yhtyeen jäsenelle.

Kuka yhtyeessänne vastaa kappaleista sekä sanoituksista?

Ill Kommodity: Ptomaine, joka on kitaristimme. Sen takia hän on varmaan koko ajan niin hermostunut.

Yhtye on vielä aika nuori iältään. Jos saisitte itse valita yhtyeen, jonka lämppärinä esiintyisitte, minkä yhtyeen valitsisitte ja miksi?

Ill Kommodity: Valitsisimme jonkun Mike Pattonin yhtyeistä tai sitten Devin Townsend Projectin. Myös System Of A Downin kanssa esiintyminen olisi mahtavaa!

Millaisia tulevaisuuden suunnitelmia teillä on? Missä näette yhtyeen viiden vuoden kuluttua?

Ill Kommodity: Toivottavasti näemme naamamme julisteissa, jotka koristavat eri rock / metallifanien seiniä. Tarkoituksenamme olisi tehdä tätä vielä kauan.

Haastattelu: Jennifer Kuhn
Kuva: Marco Manzi

Kommentoi julkaisua

Avainsanat: