Ill Omen/Get Stitches! – Split 7”

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 22.10.2010

Turkuskene voi hyvin ja seisoo vahvana, siitä pitävät huolen mm. nämä kaksi nuoremman polven tulokasta Ill Omen ja Get Stitches! Molemmat yhtyeet on perustettu vuonna 2008 ja olen siitä asti seurannut kummankin taivalta niin levytyksiltä kun livenäkin.

Molemmat yhtyeet soittavat tiukkaa ja päällekäyvää metallista hardcorea kuten meillä Suomessa on tapana. A puoliskolla porskuttaa Ill Omen runnomalla osuutensa raivolla läpi muutamissa minuuteissa sahausriffien, tuplabasareiden ja useiden vierailijoiden saattelemana. Ensimmäisellä raidalla ”Dear Friends” kuullaan vierailijana Breamgod Ville joka nostaa tunnelmaa jo entisestään. Toisella raidalla ”TCHC” on vierailijoita enemmänkin: Poolside rec. Pirkka, Alley Gods Oskari ja Get Stitches! Juuso. Tämä raita meneekin täysin turkulaisille ja kaikkien yhteistyö iskee yhteen loistavasti, luonnollisesti paikallisena saisin siitä varmasti entistäkin enemmän irti.

B puoliskolla vuorostaan Get Stitches!, debyytti seiskansa jälkeen kehitys on siirtynyt aivan uudelle tasolle, bändi vetää täysillä yhteen ja tunnelma on aivan timanttinen. ”80 Cent Days” lähtee liikkeelle rauhallisella mutta raskaalla runttauksella ja loppuun mennessä meno onkin jo rivakkaa thrash-riffittelyä. Samoille meiningeillä jatketaan toisellakin raidalla ”No Remorse” jossa revitellään myös vierailijan kera ja tunnelmoiva tulitus päättyy jälleen kerran jykevään beatdowniin joka vie allekirjoittaneenkin mennessään.

Tällä splitillä mylly pyörii alusta aina neulan napsahtamiseen saakka, molemmat bändit tarjoilevat nuoresta iästään huolimatta timanttista ja kovatasoista hardcorea. Kehitystä on vielä edessä mutta sehän on aivan itsestäänselvyys. Odotan innolla mitä kummaltakin osapuolelta on tulevaisuudessa luvassa, tämäkin seiska pyörisi soittimessa jo taukoamatta jos jaksaisin käännellä levyä tarpeeksi usein.

1. ja todennäköisesti ainoa painos on rajoitettu 300 kappaleeseen, vielä ei ole myöhäistä hankkia omaasi.

8/10

Kappalelista:

Ill Omen
A1. Dear Friends
A2. TCHC

Get Stitches!
B1. 80 Cent Days
B2. No Remorse

http://www.myspace.com/illomenhc

http://www.myspace.com/getstitcheshc

Kirjoittanut: Tommi Hämäläinen

Luetuimmat

Uusimmat