ILLS – Mark Of Man 7”

ja -yhtyeiden jäsenistä koostuva kotimainen hardcore-pumppu on edennyt taipaleellaan jo toiseen seiskaansa nimeltä ”Mark Of Man”. Jos kiekkoa anyloisi kansitaiteen perusteella, niin kyseessä voisi olla äärimmäistä sekasortoa ja päätöntä poukkoilua josta ei saa irti päätä eikä häntää.

Näin ei kuitenkaan ole vaan ILLS tarjoilee neljä kappaletta kokeellista hardcore-räimintää, jossa kuullaan viitteitä useista eri genreistä kuten punk, hardcore, sludge, black ja thrash metal. Tarkemmin analysoituna, ILLS on kuin 90-luvun alun vaihteelle jäänyt Metallica tai astetta synkemmillä kierroksilla käyvä Crowbar, höystettynä black metallille ominaisilla sahaus-riffeillä ja hardcore-asenteella.

Huomioni kiinnittyi erityisesti vokalistin selkeään artikulointiin ja laajaan äänialaan, jossa kuullaan ahdistuksen täytteisen huudon lisäksi myös ns. oikeaa lauluakin. Muita suuria huomionkerääjiä ovat voimakkaat, ajoittain maalailevat ja groovaavat puolinopeat riffittelyt, joiden tahdissa rupeaa pää nytkymään muillakin kuin vain hardcore-faneilla.

Vaikka et omistaisikaan LP-soitinta, niin enää ei jää yhtään syytä miksi et tätä hankkisi hyllyysi, koska seiskan mukana tulee latauskoodi jolla saat mp3:set haltuun.

”Mark Of Man” on todellinen taidonnäyte siitä, että hardcore ei aina ole sitä yhtä ja samaa paahtoa. Siinä voi olla paljon muutakin sisältöä, olemalla silti samalla tavalla aito ja koko maailmalle kyrpiintynyt.

9/10

Kappalelista:

01. Night Was All
02. Despondent
03. Solus
04. Dead In Life
http://blog.illshardcore.com/

Kirjoittanut: Tommi Hämäläinen

Kommentoi julkaisua