Therapy?, Porispere 2019, Kuva: Jesse Keinonen

Iloisia uutisia elävän musiikin ystäville: Porispere-festivaalilta oma Minispere-konserttisarja

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 2.7.2020
Therapy?, Porispere 2019, Kuva: Jesse Keinonen

Porispere-festivaalin piti viettää elokuussa 10-vuotisjuhlaansa, mutta koronaepidemia laittoi festarikesän jäihin. Nyt kuitenkin konsertoidaan ulkoilmassa pienimuotoisemmin: Porispere-organisaatio järjestää kolme hyvän mielen Minispere-konserttia elokuun alussa. Tapahtumapaikkana toimii Kirjurinluodon Kesäteatterin intiimi katsomo.

“Tämän kesän Porisperen peruunnuttua mietimme erilaisia vaihtoehtoja, sillä tunnemme velvollisuutta pitää Poria livenä. Idea Minisperestä syntyi lopulta nopeasti, sillä olen aina tuumaillut, että Kirjurinluodon kesäteatteria olisi hienoa hyödyntää jollain tavalla. Kiitokset Visit Porille myönteisestä suhtautumisesta siihen, että saimme tilat käyttöön nopealla aikataululla”, promoottori Harri Vilkuna selvittää.

Minispere sisältää kolme mainiota ja keskenään erityylistä konsertti-iltaa. Peli avataan lauantaina 1.8., jolloin kotimaisen rockin kovimpana live-esiintyjänä tunnettu Olavi Uusivirta valloittaa Kirjurinluodon. Seuraa hän saa viime aikojen puhutuimmasta indie rock -yhtyeestä Maustetytöistä. Paikallisväriäkään ei ole unohdettu. Mukana menossa ovat porilaisaktit Pasi Salmi & Kumppanit sekä JLaine.

Perjantaina 7.8. kesäteatterin lavalle nousee kansainvälisestikin menestynyt cover-ihme Steve N’ Seagulls, joka esittää vanhoja metalli- ja rockhittejä kantri- ja hillbillyversioina. Illassa esiintyvät myös Kauko Röyhkä Trio ja Nakkilan pitkän linjan rockylpeys Penniless, joka viimeistelee parhaillaan uutta pitkäsoittoaan.

Lauantaina 8.8. saadaan nauttia kotimaisen suursuosikin Tuure Kilpeläisen & Kaihon Karavaanin rillumarei-henkisestä popiskelmästä. Satakuntalaisedustusta saadaan porilaista rhythm & blues -osaamista edustavasta Rosebud-triosta sekä raumalaisesta RelaxTriosta.

Nykyisten koronarajoitusten mukaan kesäteatterin katsomon yleisökapasiteetti on noin 350 henkeä turvaväleillä, mutta vaikuttaa todennäköiseltä, että kapasiteettia pystytään nostamaan elokuussa vajaaseen 500 henkeen, kun rajoituksia poistetaan asteittain. Tilaisuudessa on otettu huomioon korona-aikaan liittyvät hygieniasäädökset ja tapahtumat toteutetaan istumapaikoilla.

Minispere-konserttien ikäraja on K-18, sillä kesäteatteri katsomoineen luetaan anniskelualueeksi. Keikat alkavat klo 16 ja päättyvät viimeistään klo 23.

Liput tulevat myyntiin pe 3.7. klo 9.00 osoitteessa:  https://www.lippu.fi/minispere

Ohjelma:

La 1.8.
Olavi Uusivirta
Maustetytöt
Pasi Salmi & Kumppanit
JLaine

Pe 7.8.
Steve´n´Seagulls
Kauko Röyhkä Trio
Penniless

La 8.8.
Tuure Kilpeläinen & Kaihon Karavaani
RelaxTrio
Rosebud

Luetuimmat

Uusimmat