Ilosaarirockia ei järjestetä vuonna 2021

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 16.4.2021
Ilosaarirockin viimeistely. Kuva: Jami Ivanoff

Joensuun Ilosaarirock perutaan vuodelta 2021. Festivaalia järjestävä Joensuun Popmuusikot ry ilmoitti peruvansa tapahtuman jatkuvasti muuttuvan ja yhä epävarman koronatilanteen vuoksi. Ilosaarirockin 50-vuotisjuhlia oli määrä viettää Joensuun Laulurinteellä 16.–18.7.2021.

Päätös perumisesta oli raskas, mutta välttämätön. Tässä tilanteessa festivaalin suunnittelun jatkaminen ei ole mahdollista. Ilosaarirock ei kestä viime hetkellä tapahtuvaa perumista, emmekä voi vaarantaa festivaalin tulevaisuutta yksittäisten koronavuosien takia, toteaa Joensuun Popmuusikoiden toiminnanjohtaja Niina Hattunen.

Ilosaarirockiin vuosille 2020 sekä 2021 ostetut liput käyvät sellaisenaan vuoden 2022 festivaalilla. Kaikilla lipunostaneilla on myös mahdollisuus palauttaa lippunsa ja saada rahat takaisin. Lippuja ensi vuoden festivaalille voi ostaa Ilosaarirockin verkkosivuilta. Ilosaarirock 2022 järjestetään 15.–17. heinäkuuta.

Paras tapa tukea Ilosaarirockia on säilyttää jo hankitut pääsyliput tai ostaa uusi lippu. Me suuntaamme jo katseet suurelta osin kesään 2022, mutta sitä ennen Ilosaarirockin ja Joensuun Popmuusikoiden 50-vuotisjuhlien vietto jatkuu turvallisesti etänä. Juhlavuotta ei meiltä mikään vie, Hattunen vakuuttaa.

Ilosaarirockia järjestää vuonna 1971 perustettu voittoa tavoittelematon elävän musiikin yhdistys Joensuun Popmuusikot ry. Yhdistys järjestää myös rockelokuvafestivaali Rokumenttia sekä lastenfestivaali Vekararokkia. Joensuun Popmuusikot ry on jakanut Ilosaarirockin tuotoista yli 350 000 euroa Pohjois-Karjalan elävän musiikin hyväksi ja lahjoittanut rahaa itäsuomalaisen luonnon suojeluun. Ilosaarirock keräsi vuonna 2019 yli 65 000 festivaalikävijää Joensuun Laulurinteelle. Ilosaarirock on omarahoitteinen festivaali.