Ilosaarirockin ensimmäiset esiintyjät julki: Nightwish soittaa toisen kesän Suomen keikoistaan Ilosaaressa

Joensuussa heinäkuun puolivälissä järjestettävä julkaisi ensimmäisen palan tulevan kesän ohjelmaansa. Laulurinteelle saapuvat Suomen suurin metalliyhtye , newyorkilainen gypsypunk-bändi sekä samasta kaupungista saapuva hip hop -artisti .

Viime vuonna yleisöennätyksen tehnyt Ilosaarirock järjestetään Joensuussa 13. – 15.7.2018. Festivaalin liput ovat myynnissä Lippu.fi:n ja Tiketin kanavissa sekä verkkosivuilla www.ilosaarirock.fi.

Upeaa saada kolme erinomaista artistia Laulurinteelle. Nightwish esiintyi meillä viimeksi vuonna 2013, joten on korkea aika saada porukka takaisin kotikonnuille. Gogol Bordelloa on toivottu Ilosaarirockiin jo vuosia ja on mahtavaa, että keikka viimein toteutuu. Action Bronson on yksi kiinnostavimmista rap-nimistä ja ollaan vokoteltu miestä Suomeen jo tovi. Kesän odotus on nyt virallisesti avattu, toteaa Ilosaarirockin ohjelmapäällikkö Panu Hattunen.

Kiteeltä ponnistanut Nightwish on noussut kansainväliseksi metalli-ilmiöksi, joka myynyt yli kahdeksan miljoonaa albumia maailmanlaajuisesti. Yhtye julkaisee maaliskuussa tuplakokoelman ”Decades” ja lähtee levyn myötä laajalle maailmankiertueelle, joka rantautuu heinäkuussa Ilosaarirockiin. ”Decades”-kiertueella Nightwish on luvannut esittää vanhempaa ja harvinaisempaa tuotantoaan uudelleen sovitettuna. Ilosaarirockin keikka on Nightwishin kesän ainut festivaaliesiintyminen Suomessa.

Ukrainalaissyntyisen Eugene Hützin johtamaa Gogol Bordelloa on luonnehdittu yhdeksi maailman parhaimmista live-esiintyjistä. Karismaattinen ja energinen yhtye yhdistelee musiikissaan folkia, punkia ja mustalaismusiikkia ja laajentaa perinteistä bändisoundia muun muassa haitarilla ja viululla. Gogol Bordello julkaisi elokuussa neljän vuoden hiljaiselon jälkeen uuden albumin Seekers and Finders ja suuntasi laajalle maailmankiertueelle, joka saapuu Ilosaarirockiin heinäkuussa.

Yhdysvaltalainen hip hop -artisti Action Bronson nousi maineeseen vuonna 2015 julkaistulla kakkosalbumillaan ”Mr. Wonderful”, jota ennen sympaattisen nallekarhumainen solisti oli vakuuttanut yleisön sujuvan flownsa ja intensiivisten keikkojensa ansiosta. Miehen tuotannossa soul- ja funk-vaikutteet yhdistyvät perinteisiin hip hop -biitteihin ja tarttuviin riimeihin. Action Bronson julkaisi elokuussa uuden ”Blue Chips 7000” -mixtapen. Mies tunnetaan musiikkinsa lisäksi kokkiohjelmastaan ”Fuck, That’s Delicious”.

Vuonna 1971 perustettu Ilosaarirock teki viime kesänä uuden kävijäennätyksen. Laulurinteellä juhli kolmen päivän aikana yhteensä 67 000 ihmistä. Festivaalin järjestää voittoa tavoittelematon elävän musiikin yhdistys Joensuun Popmuusikot ry.

Kommentoi julkaisua