Ilosaarirockin ensimmäiset esiintyjät julki

Joensuun paljasti ensimmäiset kiinnitykset kesän esiintyjäkatraasta. 17.–19. heinäkuuta Laulurinteellä nähdään ”Dance Monkey” -kappaleella maailman valloittanut australialainen laulaja-lauluntekijätähti , huikeaan keikkasuosioon kotimaassaan Isossa-Britanniassa ja Yhdysvalloissa noussut rockin uusi tähti , islantilainen folkrocksuuruus , paluun keikkalavoille tekevä  sekä kesällä ensimmäiset keikkansa soittava black metal -sarjakuvayhtye .

Vuonna 1971 perustetun Ilosaarirockin järjestää voittoa tavoittelematon elävän musiikin yhdistys Joensuun Popmuusikot ry. Ilosaarirock järjestetään Joensuun Laulurinteellä 17.–19.7.2020. Festivaalin liput ovat myynnissä verkkosivuilla ilosaarirock.fi sekä Lippupisteen ja Tiketin palveluissa.

Tones and I eli Toni Watson on kiistämättä musiikkimaailman tämän vuoden kuumin tulokas. Katusoittajanakin toiminut omakustanneartisti löydettiin kirjaimellisesti kadulta, josta hän on noussut räjähdyksenomaisesti maailmanlaajuiseksi ilmiöksi. Tones and In Suomessakin radiohitiksi muodostunut single ”Dance Monkey” on kivunnut listojen kärkeen 35 maassa, ja se on pitänyt hallussaan maailman Spotifyn kärkisijaa viikkokaupalla, rikkoen jopa itsensä Ed Sheeranin ennätykset. Ilosaarirock on särmikästä poppia esittävän artistin ensimmäinen esiintyminen Suomessa.

Brittiläinen Yungblud on modernin rockin keulakuva, jonka ura on hurjassa nousukiidossa. Punk rockista ponnistanut, teräväkielinen tähti tunnetaan värikkäänä tyylien sekoittelijana sekä rohkeana kommentoijana, johon fanit suhtautuvat intohimoisesti.

Islantilainen folkrockyhtye Of Monsters and Men jalosti tänä vuonna julkaistulla kolmannella albumillaan tyyliään luomufolkista kohti elektronisempaa tuotantoa. Ilosaarirockissa nähdään myös valittuja festivaalikeikkoja kesällä soittava Tehosekoitin sekä ensimmäistä kertaa lavoille nouseva, melodista black metalia soittava mystinen sarjakuvakokoonpano Belzebubs.

Ollaan todella liekeissä nyt julkaistuista artisteista! Tones and I tulee olemaan ensi kesänä todella kuumaa kamaa, Yungbludin keikka oli yksi kovimmista koskaan näkemistäni, Teharit ja Ilosaarirock on taivaassa tehty liitto ja voin luvata, että Belzebubs tarjoaa jotain, jota ei olla koskaan ennen nähty. Ja tässä on vasta pintaraapaisu koko ohjelmasta, olispa jo kesä”, hehkuttaa Ilosaarirockin promoottori Panu Hattunen.

Ilosaarirockin liput ovat myynnissä verkkosivuilla ilosaarirock.fi sekä lippu.fin ja Tiketin palveluissa. Ilosaarirock on vuodesta 1971 järjestetty itsenäinen ja riippumaton festivaali. Tapahtuman järjestää voittoa tavoittelematon elävän musiikin yhdistys Joensuun Popmuusikot ry. Tapahtuman tuotoilla tuetaan Pohjois-Karjalan musiikki- ja kulttuurielämää sekä itäsuomalaista luontoa.

Ilosaarirockin verkkosivut
Facebook
Instagram

Kommentoi julkaisua