Kuva: Antti Pitkäjärvi

Ilosaarirockin festivaalialue uudistuu

Kirjoittanut Atte Itkonen - 7.3.2024

Suomen suurimpiin musiikkifestivaaleihin kuuluva Ilosaarirock uudistaa festarialuettaan tulevana kesänä. Joensuun Laulurinteen tapahtuma-puistossa järjestettävän festivaalin taka-alue eli rinteen päälle avautuva suuri nurmikenttä kokee mittavan muodonmuutoksen muun muassa uuden näyttävän esiintymislavan myötä. Ilosaarirock järjestetään 12.–14. heinäkuuta 2024.

Alueuudistus kasvattaa Ilosaarirockin yleisöalueiden yhteispinta-alaa ripauksen, mutta lisäneliömetrejäkin merkittävämpää tilantuntua taka-alueelle luo uusi ulkolava, joka korvaa Ilosaarirockin katetun, Tähtitelttana tunnetun esiintymislavan. Uuden ulkolavan nimi paljastetaan myöhemmin keväällä. Ilosaarirockin promoottori Panu Hattunen hekuttaa:

”Ollaan mietitty taka-alueen uudistamista jo useamman vuoden ajan, ja nyt saadaan yksi Suomen kauneimmista festarialueista vieläkin fiksummin käyttöön. Taka-alue väljenee ja aukeaa tulevana kesänä ihan uudella tavalla festarikansalle, kun ulkolavan ohjelmaa voi seurata vähän joka ilmansuunnasta.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy
Kuva: Maria Zapf

Alueuudistus tuo toivottuja muutoksia myös Ilosaarirockin VIP-palveluihin, kun taka-alueen VIP-tilat siirtyvät uuden ulkolavan viereen. VIP-alueelta on jatkossa siis suora näkymä niin lavalle kuin yleisöönkin. Hattunen jatkaa:

”Aiempaa avonaisempi nurmikenttä, uusi lava ja lavaa kehystävät isot baarialueet tekee meidän taka-alueesta melkoisen keitaan, jossa uskotaan festarivieraiden viihtyvän entistä paremmin ja pidempään. Ja tunnelmahan se tulee olemaan ihan järisyttävän pöhkö, varsinkin illan viimeisten keikkojen aikana, kun aurinko painuu lavan takana Pyhäselän horisonttiin. Se voidaan luvata.”

Ilosaarirock järjestetään Joensuun Laulurinteellä 12.–14. heinäkuuta 2024. Tapahtumaviikonlopun aikana festivaalilla esiintyy yli 60 artistia yhteensä neljällä eri lavalla. Ilosaarirockin kolmen, kahden ja yhden päivän liput sekä kolmen ja yhden päivän VIP-liput ovat myynnissä festivaalin verkkosivuilla www.ilosaarirock.fi sekä Lippu.fi:n ja Tiketin palveluissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy