Ilosaarirockin ohjelma valmis – Stam1na erikoiskeikalle kera Joensuun kaupunginorkesterin

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 11.4.2024

Vasta 28 vuotta paahtavan tiukkaa thrashia, koukeroisia riffejä ja valtameriäkin suurempia kertosäkeitä tarjoillut Stam1na ei ole niinkään metallibändi, vaan enemmänkin metalli-instituutio. Yhteiskunnalle tärkeä, vakiintunut ja perustavanlaatuisesti ihmisen olemukseen ja toimintaan vaikuttava kokoonpano, joka on pitkän uransa aikana muovannut suomalaista raskaan musiikin kenttää ja todistanut julkaisu julkaisulta, kuinka ainutlaatuisesta yhtyeestä Stam1nassa todella on kyse. Lahjakas ja herkeämättömän työteliäs lemiläisryhmä on livenä ihan yhtä hengästyttävä kuin levylläkin, ja kun soittoa sävytetään kokonaisen orkesterin pauhulla, on lopputulos taatusti jotakin ennenkuulumatonta.

Miusta kotimaiseen rockperinteeseen liittyy vahva ajatus, missä yhtye on oikeasti iso sitten, kun se soittaa Ilosaaressa kaupunginorkesterin kanssa. Nyt on Stam1nan vuoro paisua. Olemme yhtyeenä ikikiitollisia tästä Ilosaarirockin ja Joensuun kaupunginorkesterin nyökkäyksestä suuntaamme. Tällaista keikkaa tuskin toista tulee, vakuuttaa Stam1nan laulaja-kitaristi Antti “Hyrde” Hyyrynen.

Stam1na esiintyy Ilosaarirockissa yhdessä Joensuun kaupunginorkesterin kanssa, joka on nähty festivaalin lavalla menneinä vuosina niin CMX:nSamuli Putron kuin Insomniumin kanssa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kaupunginorkesteri on erittäin innoissaan päästessään esiintymään jälleen muutaman taukovuoden jälkeen Ilosaarirockissa, tällä kertaa yhdessä Stam1nan kanssa! Kapellimestarina toimii usein kanssamme Ilosaarirock-projektit toteuttanut Krzysztof Dobosiewicz, jonka kynästä saadaan meille jälleen timanttiset Stam1nan henkeen kirjoitetut sovitukset, jotka tempaavat mukaansa takuuvarmasti, ylistää Joensuun kaupunginorkesterin intendentti Marjo Vattulainen.

Stam1nan & Joensuun kaupunginorkesterin lisäksi Ilosaarirockin ohjelmaa täydentävät yltiömäisestä kansainvälisestä suosiosta nauttiva jazz-funk-fuusioyhtye Dirty Loops (SE) sekä kotimaisen musiikin herkullisen värikästä kirjoa edustavat BämäDecrownedFJore & ZpoppaKarri KoiraMary Ann HawkinsMELOMoon ShotSteve ‘n’ Seagulls ja Tupe.

Julkaisun myötä Ilosaarirockin musiikkiohjelma kesälle 2024 on valmis. Kolmipäiväisessä tapahtumassa esiintyvät myös muun muassa PMMPChase & Status Live (UK), Electric Callboy (DE), Tom Odell (UK), Heilung (DE/DK/NO), KUUMAAPalaye Royale (US), Viagra Boys (SE), Cian Ducrot (IE), Don HuonotibeImminence (SE), Haloo Helsinki!SANNISexmane sekä kymmenet muut. Koko ohjelmisto on nähtävissä tapahtuman verkkosivuilla ilosaarirock.fi. Festivaalin alue- ja taideohjelma julkaistaan kuluvan kevään ja alkukesän aikana.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Suomen suurimpiin ja Euroopan vanhimpiin musiikkifestivaaleihin kuuluvaa Ilosaarirockia on järjestänyt yhtäjaksoisesti vuodesta 1971 lähtien itsenäinen ja riippumaton elävän musiikin yhdistys Joensuun Popmuusikot ry. Festivaalin tuotoilla tuetaan Pohjois-Karjalan musiikki- ja kulttuurielämää sekä suojellaan itäsuomalaista luontoa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Luetuimmat

Uusimmat