Imperial Childin ”Secrets Of The Roman Ghost” -albumilta löytyy niin Jeesuksen ristin naulat, pyramidi, roomalainen kummitus kuin paholainen ratsumiehineen

Kirjoittanut Aleksi Parkkonen - 25.3.2024

”Secrets Of The Roman Ghost” on norjalaisen Imperial Childin toinen pitkäsoitto, joka yhtyeen mukaan jatkaa siitä, mihin sen debyyttialbumi jäi. Norjalaisyhtyeen tuoreimmalla albumilla seurataan fiktiivisten William Greenin ja neiti Kingsleyn tarinaa, jossa todellisuus ja mielikuvitus sulautuvat yhteen. Matkaan mahtuu niin avomerellä seilaamista, aavikolla harhailua, Jeesuksen ristin naulojen etsimistä ja hevosmiesten takaa-ajoa.

Ei haittaa, vaikkei tunne kuvitteellisen parivaljakon taustoja tarkemmin, sillä albumin kansilehdestä löytyy taustoitukset jokaiselle kappaleelle. Matka alkaa Punaisella merellä seilaamisella, mistä Green ja Kingsleyn suuntaavat miehistöineen kohti Jerusalemia. Matka taittuu rannikolle saavuttua lähes raamatullisissa tunnelmissa aavikolla tosin sillä erotuksella, että he saavat seurakseen kotkan ja suden, jotka lupaavat johdattaa heidät pyhään kaupunkiin.

Joukkio saavuttaa hieman yllätyksellisesti määränpäänsä, jossa Green kohtaa ”Rooman Aaveen”. Tässä kohtaa tarina saa uudenlaisia ulottuvuuksia ja mukaan astuu mystinen pyramidi etelässä, josta Green lähtee etsimään Jeesuksen ristillä käytettyjä nauloja. Monipolvinen ja aavistuksen sekava tarina huipentuu siihen, että seitsemän ratsumiestä ajavat Greenin jyrkänteeltä mereen, ja paholainen kiroaa hänet kävelemään merenpohjaa sadan vuoden ajan. Lopetuksesta päätellen tarina ei ole vielä tässä, vaan jatkoa seuraa tulevalla albumilla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeenMainos päättyy

Jos pitkäsoiton tarina tuntuu hyppivältä, niin itse musiikki ei ole sitä. Imperial Childin äänimaiseman perusta on jykevästi hevissä, josta löytyy niin power metalin kuin sinfonisen metallin elementtejä. Kappaleet, joita vokalisti-kitaristi Chris DeWolfin vakaa ja matala ääni sävyttää hyvin, ovat riffivetoisia ja eeppisiin mittasuhteisiin kasvavia. Esimerkkeinä mainittakoon ”The Eagle And The Wolf”, joka on hyvin suoraviivaista paahtoa, kun puolestaan ”The Garden Tomb” -kappaleella kuullaan aavemaisia osuuksia kuoron laulamana. Myös kertosäkeistöissä kuultavat ”Pyhä Isä” -viittaukset antavat teokselle oman erityisen piirteensä.

Devil’s Liar” -kappaleella sukelletaan huomattavasti synkempiin tunnelmiin, kun myös paholainen pääsee ääneen vierailevan vokalistin Zak Stevensin toimesta. Nimensä mukaisesti ”Peace Of Mind” sopii pitkäsoiton ainoaksi puhdasveriseksi hitaaksi kappaleeksi, jolla DeWolf pääsee väläyttämään hillittyä mutta jälleen vaikuttavaa äänenkäyttöään. Vokalisti yllättää ”Sharagon The Black” -kappaleella korkealla sinkoavalla äänellään, joka on myös kaikin puolin taidokasta.

Aavistuksen sekavasta ja erikoisesta tarinastaan huolimatta Imperial Childin toinen pitkäsoitto on viihdyttävä kokonaisuus. Albumilta löytyy voimaa ja teatraalisuutta juuri sen verran, mitä näinkin eeppinen lyyrinen tarina vaatii. Kappaleet on sovitettu onnistuneesti ja takaavat kuunteluinnon loppuun saakka, mitä tukevat toki niin vierailevat solistit kuin osalla kappaleista hyödynnetyt mielenkiintoiset efektit.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeenMainos päättyy

Ainoana harmillisena seikkana totean, että kansilehden sivuille on päätynyt kaksi kertaa ”Sharagon The Black” -kappaleen taustatieto, minkä seurauksena ”The Chosen One” -kappaleen taustoitus puuttuu. – Onneksi sen pystyy päättelemään sanoituksista. Kokonaisuutena ”Secrets Of The Roman Ghost” on viihdyttävä ja taidokkaasti toteutettu albumi, joka on myös sopivassa määrin vedetty yli kuten hevin sopiikin olla.

Kappalelista:

Yhtyeen Facebook-sivulle pääset tästä: https://www.facebook.com/imperialchild

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeenMainos päättyy