In Flames – Sounds From the Heart of Gothenburg

Göteborgin sydämestä kotoisin oleva pioneerijätti, kohta 12 studioalbumia julkaissut In Flames, julkaisi uuden live-DVD:nsä 23.9. Kyseinen julkaisu on kuvattu missäs muuallakaan kuin Göteborgissa Scandinavium-areenalla.

In Flames on aina ollut äärettömän kova bändi livenä, ja olin myös itse todistamassa saman kiertueen keikkaa, mikä sai odotukset DVD:tä kohtaan korkealle. Pidän In Flamesin jokaisesta albumista, eikä niistä yksikään ole ylitse muiden, vaan kaikki ovat tasavertaisia ja toimivat omina kokonaisuuksinaan. Siksi juuri olisin toivonut yhtyeen soittavan myös vanhempia kappaleita kyseisellä kiertueella. Uudet kappaleet eivät kuitenkaan latistaneet tunnelmaa, sillä kuten sanottua, koko tuotanto on yhtä suurta herkkua.

Keikka lävähtää käyntiin ennakkosuosikkikappaleella ”In Plain View”, ja voi pojat tuota voimaa! Räjähtävä areenakertosäe raikaa pitkin kattorakenteita ja asettaa tunnelman heti kattoon. Hieman pettyneenä myönnän, että ”Paralyzedia”, ”In Plain Viewia” ja ”When The World Explodesia” lukuunottamatta tällä taltioinnilla juuri ”Siren Charmsin” biisit eivät vakuuta yhtä paljon kuin settilistan muu anti, vaikka myös kyseisen albumin kappaleissa on väkevyyttä. Kappaleet kuten ”Where the Dead Ships Dwell”, ”The Mirror’s Truth” ja ”The Chosen Pessimist” lumoavat katsojan. In Flames on uransa iskussa, vaikka sitä ei varmasti moni uskoisi.

”The Chosen Pessimistin” valikoituminen juhlamenyyseen oli itsellenikin positiivinen yllätys, sillä kyseessä on kappale, joka ei muistuta mitään muuta bändin kappaletta. 7-minuuttinen, raskassoutuinen itkuvirsi painetaan läpi täydellisesti. Hitaasti alkava, eeppiseen melodiavalliin loppuva kappale jättää  hymyn huulille joka kerta, ja nyt sillä on vieläkin erityisempi paikka sydämessäni. ”When The World Explodesin” aikana lavalle astelee vieraslaulaja Emilia Feldt, joka laulaa kappaleen albumiversiollakin. Tästä ei kyllä enää paljon pidot parane.

In Flames on tinkimätön livebändi. Bändi saavuttaa aina räjähtävän show’n eikä varmasti tee kompromisseja lavaenergian suhteen. Anders Fridénin omaperäistä lavakarismaa on ilo seurata, ja mies tuntuu aina olevan täynnä energiaa, eikä hän näytä vanhenevan. Bändillä on aivan uskomaton lavatekniikka, ja esityksistä huokuu aina tietynlainen kunnianhimoisuus, kuten myös nyt. Valot räiskyvät mitä erilaisimmissa muodoissa, joista jotkut vaikuttavat syvästi katselukokemukseen.

Liekit leiskuvat viimeisen kappaleen ”Take This Lifen” aikana, ja olo on tyytyväinen. Tunnelma on kaunis ja antaa toivoa siitä, että tämä bändi jatkaa vielä pitkään.

Taltiointi sisältää In Flamesin maineikkaimmat kappaleet maineikkaalla tavalla esitettynä: isommin kuin koskaan. Settilista sisältää jokaisen In Flames -hitin, eikä arvailujen varaan jää, kuinka hienoa tuollaista makeiskimaraa on ollut nautiskella yleisön joukosta, sillä bändi on liekeissä. Yleissoundi on todella dynaaminen ja Björn Gelotten kitarasoundi puhdas ja pehmeä, mutta se kuitenkin säilyttää särmänsä. Paljon kritiikkiä osakseen saanut Anders Fridén laulaa Live-DVD:llä majesteettisesti niin huutaen kuin puhtaasti laulaen.

Jos haluat siis olla liekeissä kotisohvallasi, niin kipin kapin tilaamaan Göteborgin äänet alta löytyvästä Levykauppa Äxän namiskasta:

8½/10

Settilista:
1. In Plain View
2. Everything’s Gone
3. Fear Is The Weakness
4. Trigger
5. Resin
6. Where The Dead Ships Dwell
7. With Eyes Wide Open
8. Paralyzed
9. Through Oblivion
10. Ropes
11. Delight And Angers
12. Cloud Connected
13. Only For The Weak
14. The Chosen Pessimist
15. The Quiet Place
16. When The World Explodes
17. Rusted Nail
18. The Mirror’s Truth
19. Deliver Us
20. Take This Life

In Flamesin kotisivut

Kirjoittaja: Otto Vainionpää

Kommentoi julkaisua