In Mourningin ja Ahabin jäsenistä koostuva Svärd julkaisi lyriikkavideon kappaleelleen ”The Burning Asylum” – tuore EP julkaistaan heinäkuussa

Kirjoittanut Jani Lahti - 23.6.2020
Svärd

”Jyräävää ja psykedeelistä sludge rockia” ja ”tallovaa heavy metalia” soittava ruotsalais-saksalainen tuoreehko projektiluontoinen Svärd julkaisee heinäkuun 3. päivä ”The Rift” -nimisen EP:n. Projekti on saanut alkunsa jo vuonna 2017 jamisessioista, joiden lopputulosta ”The Rift” myös edustaa. Svärd koostuu In Mourningin riveissä vaikuttaneiden Tim Nedergårdin ja Björn Petterssonin ohella heidän entisestä yhtyetoveristaan Pierre Stamista sekä saksalaisen Ahab-yhtyeen rumpalista Cornelius Althammerista.

Tulevan ”The Rift” -EP:n on miksannut esimerkiksi Amorphiksen ja Sabatonin parissa työskennellyt Jonas Kjellgren, ja se julkaistaan Argonauta Recordsin kautta. Uusi lyriikkavideo ”The Burning Asylum” -kappaleesta on nähtävissä alta:

”The Riftin” digitaalisten suoratoistopalveluiden ennakkotallennuslinkit löytyvät täältä, kappalelista näyttää seuraavalta:

1. Hallowed Grounds
2. A Rift in the Green
3. Palaeocene Flames
4. The Burning Asylum
5. The Portal

Svärd Facebookissa.