In This Moment

Yhdysvaltalainen metallia soittava In This Moment julkaisi juuri neljännen albuminsa nimeltä “Blood”, ja albumi päätyikin ensimmäisellä viikollaan hienosti Yhdysvaltojen Billboard-listalla sijalle 15. Kaaoszine tavoitti sähköpostitse yhtyeen kitaristi Chris Howorthin ja kyseli hieman mieheltä yhtyeen tuoreimpia kuulumisia sekä mietteitä uuteen albumiin liittyen. Lue lisää nähdäksesi haastattelu.

Morjensta. Mitäs itsellesi sekä In This Momentille tällä hetkellä kuuluu?

Chris: Meille kuuluu kerrassaan loistavaa! Uusi albumimme ”Blood” debytoi juuri listan sijalla 15, ja ihmiset tuntuvat todella pitävän albumista täällä Yhdysvalloissa, mikä on kerrassaan mahtavaa!

Albumi on nyt ollut ulkona pari päivää. Millaista palautetta olette saaneet albumista? Tapaatko itse lukea arvosteluita vai pyritkö välttelemään niitä loppuun asti?

Chris:  Minä luen todella paljon arvosteluita, koska en vain voi sille mitään, että haluan tietää, mitä ihmiset pitävät musiikistamme.  Se on toisaalta huonoa asia, koska se ei kuitenkaan vaikuta siihen, että olemme itse todella tyytyväisiä tähän albumiin ja se on mielestämme ehdottomasti meidän paras tekeleemme tähän päivään mennessä. Suurimmaksi osaksi arvostelut ovat olleet hyviä, ja ne, jotka eivät ole albumista pitäneet, eivät vain ymmärrä hyvän musiikin päälle mitään (naurua).

In This Moment ei ole vielä koskaan käynyt Suomessa, joten yhtye on edelleen monelle tuntematon. Jos sinun täytyisi suositella jotain kappaleita teidän uudelta ”Blood”-albumiltanne Kaaoszinen lukijoille, niin mitä kappaleita suosittelisit ja miksi?

Chris: Suosittelisin heidän katsastavan kappaleet nimeltä ”Whore” sekä ”Adrenalize”. Ne antavat ehkä parhaimman kuvan siitä, mitä In This Momentin musiikki on vuonna 2012.

Järjestyksessään tämä on In This Momentin neljäs albumi. Voisitko kertoa meille, miten yhtye on muuttunut albumi albumilta. Onko jokainen albumi ollut looginen jatkumo edelliselle vai onko joidenkin albumeiden välillä tapahtunut suuriakin musiikillisia muutoksia?

Chris: Totta kai. Ensimmäisellä “Beautiful Tragedy” -albumilla yhtye todellakin etsi vielä itseään, ja se onkin enemmän tai vähemmän metalcoreen painottuva albumi. Tuohon aikaan me emme oikeasti vielä tienneet, mihin suuntaan halusimme yhtyettä viedä, ja sen takia en olekaan kauhean ylpeä tuosta albumista. Seuraavalla ”The Dream”-albumilla me oikeastaan vain pyrimme pois tuosta ”metalcoren” leimasta ja halusimme tehdä mahdollisimman tarttuvia kappaleita. Kolmannella ”A Star-Crossed Wasteland” -albumilla halusimme oikeastaan palata takaisin juurillemme ja yhdistää kahden ensimmäisen albumin materiaalin yhdeksi tiukaksi kokonaisuudeksi. Tuolla albumilla löysimme sen tyylin, jota haluamme soittaa, joten tällä ”Blood”-albumillamme me oikeastaan vain jatkoimme siitä, mihin jäimme edellisellä albumilla yrittäen kuitenkin venyttää vielä yhtyeen musiikillisia rajoja kauemmaksi toisistaan. Tuloksena on mielestäni yhtyeen ehdottomasti monipuolisin albumi tähän mennessä.

Yhtyeen vokalisti Maria on monta kertaa nimetty yhdeksi kuumimmista naisista metallipiireissä. Luuletko, että se on vaikuttanut siihen, että monet eivät ota yhtyettänne vakavasti? Kohtaatteko vielä paljon ennakkoluuloja maailmalla, koska vokalistinne on nainen?

Chris: Kaikki haluavat tuomita meidät Marian ulkonäön takia, mutta emme anna sen häiritä tekemisiämme. Me olemme oikea yhtye, jolla on oikeita kappaleita. Ihmisten täytyy vain nähdä sen yli ja kuunnella niitä kappaleita, niin he ymmärtävät, että In This Moment on enemmän kuin pelkkä Marian ulkonäkö.

Kun olette kiertueella, niin vaikuttaako bändin kohteluun jotenkin se, että yhtyeessänne on nainen?

Chris: Eipä oikeastaan, mutta totta kai me ymmärrämme, että Maria on nainen ja että hän haluaa välillä myös omaa aikaansa. Yritämme siis tietenkin tehdä kaikkemme, että hänellä olisi myös omaa aikaa ja tilaa myös itselleen, jottei hän käyttäydy kuin hullu. (naurua)

Millaisia tulevaisuuden suunnitelmia teillä on kiertämisen suhteen? Koska yhtye nähdään Suomessa keikalla?

Chris: Meillä on tällä hetkellä aika kova vauhti päällä täällä Yhdysvalloissa, joten keskitymme nyt ainakin hetken aikaa lähinnä keikkailuun täällä. Me emme ole kauhean suosittuja Euroopassa, joten senkin takia soitamme tällä hetkellä keikkoja siellä, missä ihmiset tuntuvat pitävän meistä eniten. Olisihan se mahtavaa tulla käymään myös Suomessa, koska emme siellä vielä ole olleet. Itse tykkään aina käydä uusissa paikoissa, joten toivottavasti myös Suomi olisi tulevaisuudessa listalla.

Jos saisitte lanseerata jonkin tuotteen In This Moment nimelle, niin mikä se olisi ja miksi?

Chris: Ehdottomasti vaipat sen takia, että antaisimme niitä kaikille niille parkuville lapsille, jotka mollaavat menestyneitä yhtyeitä erilaistan sivustojen, esimerkiksi Blabbermouthin kautta.

Kiitoksia paljon haastattelusta. Haluatko vielä lopuksi sanoa jotain suomalaislle faneillenne?

Chris: Eipä tähän ole enää muuta lisättävää, kuin että käykäähän katsastamassa uusi albumimme ”Blood”. Toivottavasti tykkäätte siitä!

Kommentoi julkaisua