Incarnated – Try Before Die

Puola on valtio, jossa on perustettu monia hyviä kuolonmetallia soittavia bändejä, joista osa on päässyt hyvään maineeseen ja julkisuuteen. Näistä voi mainita lempibändejäni, muun muassa blackened death metallia soittavan Behemothin, teknistä kuolonmetallia edustavan Decapitatedin, suoraviivaisempaa kuolonmetallia soittavan Vaderin sekä hieman tuntemattomamman, nykypäivän Behemothia muistuttavan Haten. Tutustuttuani Puolasta kotoisin olevaan death metallia soittavaan iin mieleeni juolahti, onko minulta jäänyt jokin hyvä ja mielenkiintoinen puolalainen bändi huomaamatta, kun olen kuitenkin aikoinani tutustunut näihin mainitsemiini neljään hienoon bändiin.

Incarnated on ollut aktiivisena jo vuodesta 1992 lähtien, joten ikää ja kokemusta on kertynytt tällekin bändille, mutta jotenkin tuntuu, että Incarnated on pysynyt enemmän ug-piireissä ja ollut vähemmän ”kaupallinen ja julkinen”. Nyt tässä kuussa julkaistu ”Try Before Die” -albumi on hallussani, joten voin vain todeta itselleni, että nyt täytyy pohtia, voisiko Incarnated olla uusin tulokas omalle ”Great polish bands I’ve listened” -listalleni.

Kuolonmetallia Incarnatedin ”Try Before Die” -albumi kyllä edustaa, vieläpä brutaalia sellaista. Levyn alkava ralli ”Zombieland” on raskasta ja brutaalia, kuten tämän genren edustajan kuuluukin olla, mutta kappale ei mitenkään tartu mieleen. Aika ohimenevä kappale, joka sopii korkeintaan taustamusiikiksi. Samalla kaavalla jatkavat kappaleet ”Second Side (Out of Mind)” ja ”Dead Eyes See Nothing” eivät tarjoa sen enempää tai kummempaa. Tämä on tylsähköä ja puuduttavaa, jos minulta kysytään. Ainoa menevä ja jokseenkin groovaava kappale ”Full of Victims” on ihan kuunneltava ja mieleen jäävä eikä koko ajan puuromaista ja suoraviivaista kitarankielien sahaamista ja blast beatien takomista, jota levy suurimmaksi osaksi on. Voi vain todeta itsekseen, että tätä on jo ennestään kuultu, eikä ”Try Before Die” tarjoa mitään uutta.

On hieman vaikeaa keksiä mitään hyvää tai positiivista tältä levyltä. Soundit levyllä ovat ihan hyvää tasoa, eivät mitenkään liian konemaisia, eikä triggaus mitenkään häiritse tätä levyä kuunnellessa. Olisin voinut odottaa jotain pahempaa ja yliampuvampaa, mutta hyvä näin. Kitarasoundeilta olisin toivonut enemmän terävyyttä, mutta menkööt näin. En oikein jaksa vääntää niistä kättä ja väitellä vastaan, koska kuitenkin aiheena on brutaalia kuolonmetallia soittava yhtye, Incarnated. Tämäntapaisissa bändeissä kuuluukin olla brutaalia menoa. Niin kauan kuin soundeista saa selvää, ei ole mitään valitettavaa.

Incarnatedin ”Try Before Die” on ihan keskinkertainen kuolonmetallialbumi, jonka kuuntelemiseen ei oikein jaksa panostaa. Maailmasta löytyy parempia vastaavia bändejä, kuten Dying Fetus sekä Suffocation, jota kuuntelisi ennemmin kuin tätä levyä, mutta tätä voi kyllä mainostaa kaikille brutaalista death metallista pitäville. Ehkäpä he osaavat arvostaa paremmin tätä bändiä ja albumia. Valitettavasti Incarnated ei nyt pääse henkilökohtaiselleni ”Great polish bands I’ve listened” -listalle. Minulle Incarnated ja ”Try Before Die” -albumi oli vain yksi muiden vastaavien joukossa.

5/10

Kappalelista:

1. Zombieland
2. Second Side (Out of Mind)
3. Dead Eyes See Nothing
4. My Brother Cain
5. Full of Victims
6. Death Machine
7. Grave Is Where Your Heart Is
8. Bloody Hands
9. Madness

www.incarnated.org

Kirjoittanut: Sami Elamaa

Kommentoi julkaisua

Avainsanat: