Inclinationin uusin EP ysärihardcoren ystäville – When Fear Turns to Confidence arvostelussa

 

Inclination sai alkunsa  yhdysvaltojen LouisvillessäKentruckyssa vuonna 2017. Knocked Loosen kitaristi Isaac Hale ja laulaja Tyler Short alkoivat toteuttaa ideaansa 90-luvun hardcorea myötäilevästä straight edge -bändistä. Yhtye soittaa metallista hardcorea yhdistellen mukaan vanhaa hardcore-punkkia ja 2000-luvun alun metalcoreaInclination vannoo päihteettömyyden nimeen ja sen myös kuulee heidän musiikissaan.  

 

Yhtye julkaisi uuden “When Fear Turns To Confidence EP” -nimetyn levyn 12. maaliskuuta Pure Noise Recordsin kautta. Levy on jatkoa vuoden 2017 Midwest Straight Edge” –julkaisulle, joka myöskin edustaa päihteettömyyttä ja oman mielen lujuutta. Uusi levy tuo laulaja Tyler Shortin mukaan heidän musiikkiinsa lisää kontrastia ja siinä on hieman positiivisempi tunnelma kuin edellisessä julkaisussa parin vuoden takaa. “When Fear Turns To Confidence” kertoo siitä pelosta, joka monella streittarilla on huumeita ja niiden lähellä olemista kohtaan. Levy kertoo siitä, kuinka se pelko muuttuu ajan myötä itseluottamukseksi ja vapaudeksi elää ilman mitään painetta tai pelkoa ulkopuolelta. Siinä yhdistyvät loistavasti omat arvot ja todella hyvä lyyrinen ulosanti. Vahvat mielipiteet tuovat yhteenkuuluvuuden tunnetta myös kuulijoille. Kyseessä on varmasti yksi vuoden parhaimmista hardcore-julkaisuista. 

 

Levyn avausraita, joka kantaa myös levyn nimeä, on reilu neljäminuuttinen vanhanliiton hardcore-raita todella vahvoilla metalcore-vaikutteilla. Siinä yhdistyvät rauhallinen intro, jylläävä riffi mukaansatempaavilla melodioilla sekä pettämättömät joukkohuudot.  

Kaikille, jotka nauttivat hardcore-keikkojen tarjoamasta yhteenkuuluvuuden tunteesta ja intiimistä suhteesta esiintyjän ja katsojien välillä, tämä on yksi niistä bändeistä, joka tulee nähdä jos siihen joskus saa mahdollisuuden. Levy on taattua tanssimusaa kaikille niille, jotka tykkäävät heittää kierrepotkuja sekä kärrynpyöriä keikoilla. “Vagrant” ja “Into The Shadows tarjoavat silkkaa vaarallisuuden tunnetta vaikkei olisi edes keikalla. Breakdownit jylläävät ja bändin sanoma tulee selkeästi. “Uninhibited” saa tanssijalan vipattamaan ja 2-stepiltä on lähes mahdoton välttyä.   

Levyn viimeinen raita, “Inclination”, kertoo kuinka tavoiteltavaa on löytää oma kutsumus, hyvä olo ja rauha oman itsensä kanssa. Itsearvostus on yksi elämän tärkeimpiä asioita ja se välittyy myös biisin hengessä. 

Soundit ovat tarkoituksenmukaisesti todella vuosisadan alusta inspiraatiota ottaneita. Biisit on rakennettu todella mielenkiintoisiksi eikä kuulijalle tule tylsää niitä kuunnellessa. 17 minuuttia silkkaa ysäriharkkoa saa energiat ylös ja positiivista virtaa jatkamaan elämää.  

Toki tätä kuuntelisi mielellään pidemmänkin aikaa. EP on lopussa nopeasti ja siitä jää vähän vaisu maku, vaikka itse sisältö olikin todella hyvää. Biisit saattavat tuntua ensikuulemalta vähän toisiaan toistavilta, mutta muutaman kuuntelukerran jälkeen niistä saa paljon enemmän irti.  

Vaikka yhtye on ollut jo pari vuotta olemassa, on se jäänyt todella vähälle huomiolle. Se johtuu osittain siitä, että keikkoja ei ole paljon. Myös kitaristi Isaac Holelle tämä on vain kakkosprojekti, sillä Knocked Loose on ollut todella kovassa nosteessa jo pitkään ja heillä keikkaa riittää, joten Inclinationille jää aikaa kohtalaisen vähän. 

When Fear Turns To Confidence” saa fyysisen painoksensa vasta 19. maaliskuuta, vaikka levy julkaistiinkin jo digitaalisena. 

Yhtye esiintyy seuraavan kerran vasta Sound and Fury -festivaaleilla Los Angelesissa kesäkuun puolessa välissä. Toivottavasti projekti saisi kuuluvuutta myös Euroopassa. Yhtye on varmasti herättänyt huomiota myös tällä puolella lätäkköä. Erityisesti britit ja Saksa ovat tunnetusti suuria hardcoremaita, joten pienellä reissaamisella myös Inclinationin saattaa päästä todistamaan pian. 

 

8/10 

 

Kappalelista:  

  1. When Fear Turns to Confidence 
  2. Vagrant 
  3. Uninhibited 
  4. Into the Shadows 
  5. Inclination 

Kommentoi julkaisua