Indie rock -yhtye Pimeys lopettaa toimintansa: ”Uusiin virtauksiin, eri suuntiin”

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 16.6.2020

Vuonna 2011 perustettu kotimainen indie rock -yhtye Pimeys on ilmoittanut lopettavansa toimintansa. Yhtye kertoo asiastaan Facebookissa virallisen tiedotteen välityksellä. Tiedotteesta ei käy ilmi syytä yhtyeen lopetuspäätökselle, mutta jäsenten kerrotaan jatkavan musiikin tekemistä kukin omalla tahollaan.

Pimeys julkaisi urallaan yhteensä neljä studioalbumia, joista viimeisin on vuonna 2019 julkaistu ”Delta”. Bändin debyyttialbumi julkaistaan syyskuussa vinyylinä, ja sen voi käydä tilaamassa täältä.

”Hyvät kuulijat.
Rakas yhtyeemme Pimeys lopettaa toimintansa. On ollut hienoa ja tärkeää soittaa tässä bändissä ja kasvaa nämä vuodet yhdessä. Matkan varrelle mahtuu neljä albumia, satoja keikkoja ympäri Suomea, niin päälavoja kuin kapeampiakin roudausreittejä. Pääsimme treenikämpältä Suomen parhaisiin studioihin työskentelemään maan kovimpien ammattilaisten kanssa. Niistä reissuista päällimmäisenä jäi mieleen se, miten hauskaa oli. Elimme elämää ja kirjoitimme siitä kymmeniä lauluja. Koko 2010-luvun ajan kohdistimme energiamme Pimeyden musiikkiin. Annoimme sille kaikkemme.

Nyt on tullut aika jatkaa eri suuntiin. Jatkamme musiikin tekemistä omilla tahoillamme ja kerromme kuvioista lisää aikanaan.

Haluamme kiittää kaikkia, joita olemme matkan varrella kohdanneet ja joiden kanssa olemme saaneet tehdä yhteistyötä. Haluamme kiittää myös teitä, joita emme ole tavanneet, mutta joihin olemme kokeneet yhteyttä musiikkimme kautta.

Soitamme ensi syksynä päätöskiertueen ja toivomme, että tulette vielä viimeiselle matkalle kanssamme. Sitä ennen näemme tänä torstaina G-Livelabissa. Loppuunmyyty keikka on nähtävissä myös livestreamina.

Uusiin virtauksiin, eri suuntiin.”

Luetuimmat

Uusimmat