Indie rockia synkillä folk sävyillä maalailtuna: Kuuntele Ville-Veikko Liekkisen yhteistyö Swallow The Sunin Juha Raivion sekä Psycheworkin Antony Parviaisen kanssa uudella ”Liisan kivi” -kappaleella

Kuvaaja: Ville Hartikka

Pienestä Suolahden kaupungista kotoisin oleva muusikko päätti koronapandemian alettua yhdistää voimansa samasta kaupungista alunperin kotoisin olevien ystäviensä Juha Raivion (Swallow The Sun / Hallatar) sekä Antony Parviaisen (Psychework) kanssa ja yhteistyön lopputuloksena syntynyt synkkää folkahtavaa indie rockia sisältävä kappale ”Liisan kivi” julkaistaan huomenna 7. päivä toukokuuta virallisesti. ”Liisan kivi” -kappale on Ville-Veikko Liekkisen käsialaa ja siihen on Juha Raivio soittanut sähkökitarat ja auttanut kappaleen sovituksessa. Kappaleessa lauluja puolestaan hoitavat sekä Antony Parviainen että Ville-Veikko Liekkinen. Kappale perustuu Suolahtelaiseen kummitustarinaan ja voit katsoa kamerakännyköiden avulla kuvatun lyriikkavideon kappaleesta Kaaoszinen ensiesityksen kautta tästä:

Ville-Veikko Liekkinen kertoi hiljattain kappaleen julkaisusta sekä tarinasta sen takaa seuraavaa:

”Vielä pari päivää ja Liisan kivi on kuultavissa. Tän biisin julkaisu jännittää mua paljon ja odotan sitä malttamattomana. Pidän valtavasti kummitustarinoista. Niissä kiehtoo paikallisuus, yksinäisyyden tunne, epäoikeudenmukaisuus ja monet muut teemat, jotka niissä usein toistuu. ”Liisan kiven” ensiaskeleet lähti, kun kuulin kummitustarinan Suolahden Riihivuoressa olevasta Liisan kivestä.

Tästä pienestä kylästä on lähtöisin todella taitavaa tekijää niin musiikin, kuin monen muunkin luovan taiteen suhteen ja siksi halusin tehdä tän biisin vahvasti paikallisin voimin.

Sanat syntyivät yhdessä suolahtelaislähtöisen kirjailijan Tuire Malmstedtin kanssa. Oon fanittanut Tuiren Isa Karos-saagaa ja tuumin, että meidän molempien viehtymys synkkään kerrontaan toimisi hyvin yhteen. Tämä piti paikkansa ja sanat syntyivätkin helposti. Oli hieno ja uusi kokemus sanoittaa toisen kanssa. Oon sellainen yksinäinen puurtaja ja tämä uusi tapa tehdä oli tervetullut haaste.

Kahta kertaa ei tarvinnut miettiä, kuka olisi seutukunnalta luottohenkilö tuomaan sekä kaunista, että uhkaavaa tunnelmaa tällaiseen kummitustarinaan pohjaavaa lauluun. Tämä on tietenkin laajaa kansainvälistäkin mainetta ja arvostusta nauttivan Swallow The Sun-bändin Juha Raivio. Juha on vanha tuttu, mutta kynnys kysyä niin kiireistä kaveria mukaan ei ollut mulle mikään itsestäänselvyys. @niskastoni kannusti kuitenkin tähän ja hoitikin kysymisen mun puolesta. Juha sanoi samalta seisomalta kyllä.

Antony Parviainen tuli mukaan samalla tapaa kuin Juha. Antony on mun silmissä Suomen parhaita ja monipuolisimpia laulajia. Se, että tiesin Antonyn tulevan mukaan nosti mulla viimeistään niskakarvat ja kylmät väreet pintaan tän biisin osalta.

Tällä porukalla ei ole helppo epäonnistua. Juha äänitti omat osuutensa Ruotsissa, me Antonyn kanssa kotosuomessa. Miksaus ja masterointi tapahtui allekirjoittaneen taholta tässä mun StudioKopperossa.

Tää projekti on ollut mulle hirveän tärkeä.

Miten se otetaan vastaan? En tiedä, mutta oon tästä kappaleesta hirveän ylpeä ja odotan innolla, että sen saatte kuulla.”

Kommentoi julkaisua