Industrial metal -yhtye Velcra tekee paluun Nosturin lavalle jättääkseen jäähyväiset venuelle

Vuosituhannen alussa kansainvälisessä nosteessa ollut industrial metal -yhtye Velcra palaa lähtöruutuunsa 11. lokakuuta, jolloin se tekee viimeisen keikkansa purkutuomion saaneessa Nosturissa.

Sekä Velcran että Elävän musiikin yhdistys ELMU ry:n pyörittämän musiikkitalo Nosturin historian ensimmäiset kappaleet kirjoitettiin vuonna 1999. Vasta uraansa aloitteleva Velcra teki yhden ensimmäisistä keikoistaan Nosturissa lokakuussa 2000. Debyyttialbumi ”Consequences of Disobedience” ilmestyi vuonna 2002, jonka jälkeiset vuodet yhtye kiersi ahkerasti niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

Velcra julkaisi kaikkiaan kolme levyä, joista viimeisimpänä on vuonna 2007 ilmestynyt ”Hadal”. Bändin viimeinen keikka soitettiin niin ikään Nosturissa lokakuussa 2008 MetalOrgy-festareilla, ja nyt lähes päivälleen 11 vuotta myöhemmin Velcra palaa lähtöruutuunsa tehdäkseen viimeisen jäähyväiskeikan ensi vuonna purettavan Nosturin kunniaksi.

Velcran laulaja Jessi Frey muistelee:

”Nosturi on ollut meille aina mitä mahtavin paikka soittaa ja tupa on ollut mukavasti täynnä, joten hyvät bileet on ainakin tiedossa. Ihan bändin alkuvaiheissa soitimme Nosturissa, se oli muistaakseni joku legendaarisen Jyrki-ohjelman järjestämä tapahtuma. Vuosien mittaan olemme soittaneet Nosturissa useita kertoja ja siellä vedettiin myös viimeinen keikkammekin.”

”Kun sitten lähdimme kaikki omiin suuntiimme, niin olimme ihan varmoja, että se keikka jäisi viimeiseksi. Kun kuulimme, että Nosturissa on viimeiset hetket käsillä, päätimme panna vielä vanhan jengin kasaan. Näin hyvästelemme hienon keikkapaikan vielä kertaalleen! Keikka on meillekin mahdollisuus pitää kokoontumisajot vanhalla porukalla ja sanoa kunnon hyvästit yleisöllekin, joka on vuosien mittaan usein kysellyt, että milloinkas palaatte lavoille. No, nyt palataan, ja sitten tuskin enää.”

Velcran viimeisellä Nosturin keikalla kokoonpanossa ovat laulaja Jessi Frey, kitaristit O.D. sekä Mr. Hännine, basisti Wille Hartonen,  rumpali Mikko Herranen ja kosketinsoittaja DJ Freak.

Velcran lisäksi 11. lokakuuta esiintyvät Iiwanajulma sekä Misterer, joilla on läheiset suhteet Velcraan sekä Nosturiin. Iiwanajulma on Juvalla vuonna 2000 perustettu modernia suomenkielistä rockmusiikkia soittava bändi, joka viimeistelee parhaillaan neljättä studioalbumiaan ”Casino Loyale”. Bändin musiikki on kehittynyt sen alkuaikojen suoraviivaisesta Suomi-progemetallista yhä vivahteikkaampaan ja täyteläisempään suuntaan.

Misterer on Mikko Herrasen uusi kivenkova thrash metal -yhtye, jossa hän laulaa ja soittaa rumpuja – samanaikaisesti. Misterer julkaisi debyyttialbuminsa ”Ignoramus” huhtikuussa 2019, ja bändin esikoissingle ”Backrage” on jo ylittänyt 100 000 striimauksen rajapyykin Spotifyssä.

Liput ovat myynnissä Ticketmasterissa ennakkoon hintaan 22 € ja ovella hintaan 26 €, jos niitä jää jäljelle. Hommaa liput ajoissa, niin et missaa vuoden kovinta comebackiä!

VELCRA, Iiwanajulma, Misterer K-18
Perjantaina 11.10.2019
Nosturi
Telakkakatu 8, 00150 Helsinki

Kommentoi julkaisua