Infernäl Mäjesty – Nigrescent Years of Chaos

Kirjoittanut Sami Elamaa - 9.5.2016

Kanadalainen Infernäl Mäjesty on mielenkiintoinen thrash-kokoonpano, johon olen sattumoisin vastikään kiinnittänyt huomioni. Vuonna 1986, tasan kolmekymmentä vuotta sitten perustetulla yhtyeellä ei ole monta julkaisua. Muutamien demojen ja splittien ohella Infernäl Mäjesty on julkaisut ainoastaan kolme kokopitkää, joista viimeisimmästä ”One Who Points to Death” (2004) on kulunut pitkä aika. Tarkalleen ottaen yhtye on julkaissut yhden kokopitkän vuosikymmenen välein. Tänä keväänä yhtyeeltä ilmestyy ensimmäinen kokoelma viimeisimpien julkaisujen jälkeen. Tämä kokoelma kantaa nimeä ”Nigrascent Years of Chaos”.

Kokoelmalle on kerätty materiaalia bändin ensimmäisiltä demojulkaisuilsta ”Infernäl Mäjesty” (1986) ja ”Creation of Chaos” (1991). Tämä tuntuu fiksulta ratkaisulta, sillä harva tuskin omistaa bändin demoja, joista on joko painettu rajoitetusti kasettikopioita tai jotka ovat olleet ainoastaan sisäisten piirien käytössä. Arvelisin näin, mutta tuskin sillä on enää niin suurta merkitystä, sillä jokaisella on nyt hyvä tilaisuus ottaa selvää, miltä Infernäl Mäjestyn varhaiset demot ovat kuulostaneet hankkimalla ”Nigrascent Years of Chaos” -kokoelma.

Demoversioina kappaleet kuulostavat suoraan sanottuna mieluisilta. Niistä löytyy old school -vaikutteisia tunnelmia, mutta toki voi olla todennäköistä, että jälkituotannolla on ollut sormensa pelissä. Kun miettii tarkemmin, niin demoiksi kappaleet kuulostavat liiankin hyvälaatuisilta. Onhan tässä kuitenkin uudesta kokoelmajulkaisusta kysymys, joten täytyyhän levyn kuulostaa laadullisesti suhteellisen hyvältä, kai?

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

No, katsotaanpas sitten kappalelistaa tarkemmin. Neljä ensimmäistä sävellystä, erityisesti ”Overlord” ja ”Skeletons in the Closet”, toimivat mainiosti juuri old school -tyylisten soundien ansiosta, mutta kuunnellessani ”S.O.S.”-raitaa pienoinen puudutus alkaa iskeä takaraivooni. Levyn loppupuolella äänimaailma muuttuu hieman kirkkaammaksi, jolloin mielenkiinto herää uudelleen, etenkin ”Into the Unknown” jaksaa kiinnostaa. Samasta kappaleesta löytyy kaksi versiota, joissa on eri henkilö vetämässä vokaalit. Tai siltä se ainakin kuulosta kyseisiä raitoja keskenään vertaillessa. Jälkimmäinen osoittautuu lempiversioksi, sillä sen lauluista löytyy enemmän raivoa ja munaa. Levyn loppupuoli tarjoaa hieman hitaampaa ja laahaavampaa menoa, mikä ei minua sitten enää pahemmin kiinnosta.

”Nigrascent Years of Chaos” on kokoelmajulkaisuksi ihan menettelevä paketti. En koe tätä julkaisua millään tavalla mahtavaksi, mutta demojen keräilijöille ja ylipäätänsä demoista pitäville kuuntelijoille tästä voi löytyä iloa. Ja jos tämä kokoelma tekee sinuun vaikutuksen, kannattaa tutustua Infernäl Mäjestyn studiojulkaisuihin.

7/10

Kappalelista:

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

01. Overlord
02. Night of the Living Dead
03. Skeletons in the Closet
04. S.O.S.
05. Into the Unknown
06. Hell on Earth
07. Power Intrusion
08. What’s What
09. Into the Unknown
10. Those About to Die

Infernäl Mäjesty Facebook

Kirjoittanut: Sami Elamaa

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Luetuimmat

Uusimmat