Infinite & Divinen esikoisalbumi antaa tasaisen ja turvallisen kyydin alusta loppuun – arviossa ”Silver Lining”

Jan Åkessonin ja Terese Perssonin muodostama julkaisi ”Silver Lining” -nimisen debyyttialbuminsa tänä keväänä. Multi-instrumentalisti Åkesson ja vokalisti Persson päättivät yhdistää voimansa kaksi vuotta sitten, ja lopputulos on nyt kuultavissa 11 kappaletta sisältävällä albumilla, joka liikkuu melodisen hevin ja hard rockin välimaastossa.

Infinite & Divinen esikoisalbumi rakentuu Perssonin väkevän äänen ja Åkessonin sävellysten varaan. Åkesson on soittanut albumilla kaikki muut instrumentit lukuun ottamatta rumpuja, joista huolehtii vieraileva muusikko Jens Westberg. Tuottajanikin toimiva Åkesson on kuitenkin saanut hyvin vapaat kädet sävellysten suhteen, ja sen seurauksena pitkäsoitto tulvii melodisia, mahtipontisia sävellyksiä, joihin Perssonin ääni sopii hyvin.

Hyvistä lähtökohdistaan huolimatta ”Silver Lining” -albumilla on puutteensa, jotka paljastuvat kuulijalle nopeasti. Pitkäsoiton kappaleet ovat puuduttavan samankaltaisia, minkä seurauksena edes melodiset ja mahtipontiset sävellykset eivät saa kuunteluintoa pysymään yllä. Metallimusiikin kentällä vaikuttaa nykyään paljon hyviä sekä erinomaisia naissolisteja, ja äänensä puolesta Persson lukeutuu ehdottomasti ensimmäiseen joukkoon. Kun tähän yhdistää vielä sen tosiasian, että metallimusiikin kentällä on hankala kilpailla erinomaisten solistien ja yhtyeiden rinnalla, on Infinite & Divine auttamatta altavastaaja. Sen sijaan, että pitkäsoitolta nousisi esiin henkeäsalpaavia ja kiinnostavia kappaleita, jää ”Silver Lining” -albumin synnyttämä vaikutelma vaisuksi.

4/10

Kappalelista:

 1. I Feel Alive
 2. Infinite & Divine
 3. Keep On Moving
 4. Not Too Late
 5. Wasteland
 6. Burn No More
 7. We Are One
 8. Off The End Of The World
 9. You And I
 10. While You’re Looking For Love
 11. Perplexed Perfection

Infinite & Divine Facebookissa

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen

Kommentoi julkaisua