Inkvisitor – Sekalaiset sekoilut pt. XI

Photo by Jesse Kämäräinen // H A J E . F I

Inkvisitor on vuonna 2012 perustettu thrash metal -bändi Jyväskylästä. Yhtyeellä on takanaan yksi EP, Suomi-rundi ja debyyttialbumi ”Doctrine of Damnation, joka on nähnyt päivänvalon 17. elokuuta. Yhtye on sen kunniaksi toisella Suomen rundillaan, joka kantaa nimeä 9 Phases of Disembodiment Tour. Kaaoszine julkaisee kitaristi Jessen kirjoituksia keikoilta. Tässä episodissa käsitellään kaksi keikkaa Savosta.

”Lajin helppous viehättää.”

Viimesiä viedään. Tällä kertaa epistolassa oli meikäläisen kotiseutu Savo, pysähdyspaikkoina Pieksämäki ja Varkaus. Alunperin piti tykitellä Varkauden poikien Unhopedin kanssa, mutta pojille tuli muita menoja ja eivät harmillisesti päässeet mestoille. Onneksi messiin lähti luonnollisesti myös tutuista pojista koostuva Flailing ja Varkauden päädyssä bileet avaisi nuorten toivo Mudfield Platypus. Soppaa vielä entisestään hämmensi se että alkuperäinen keikkapaikka Z-One perui keikan ilman mitään pätevää syytä. Eihän siinä, onneksi Varkauden Bändiklubi oli juuri saanut sovittua liveklubit Club Cannesiin, joten päästin lopulta suhteellisen kivottamasti korkkaamaan klubit meidän illalla.

Eipähän siinä, kamat kyytiin ja Pieksämäelle Coronaan. Tähän mestaan liittyy hauska anekdootti. Tupa on ollut pystyssä ilmeisesti ysäriltä asti ja hommaan on kuulunut livemusa aina. Nyt kulma parisen vuotta sitten naapuriin muutti rafla. Raflalle tuli yllätyksenä että livemusaa tarjoavasta baarista kuuluu meteliä viikonloppuisin. Soundchekeistä tulee kärkkäästi valituksia, mutta baarin henkilökunta ei oikein voi asialle mitään, sillä ilmeisesti anniskeluluvat lähtevät jos valituksia tulee tarpeeksi, vaikka ne olisivat aiheettomia. Kiitos Suomen alkoholipolitiikka tästäkin. Päästiin ysiltä kuitenkin chekkaamaan kamat ja saatiin homma pakettiin ennen kuin itse soitot alkoivat.

Tools of destruction feat. Jallukola
Tools of destruction feat. Jallukola.

Toinen hieno anekdootti paikasta on positiivisempi. Tarjoilut oli luvattu alunperin 2 hanatuotetta per lärvi. Kuitenkin kun kävin tiskillä pyytämässä kokista, kysyi baarimikko outo pilke silmäkulmassa että oonko kuskina. En ollut. Tuloksena sain vähintäänkin sopivasti sheriffillä terästetyn artistiversion kokiksesta. Voi pojat, tämäpä kiva juttu! Ennen keikkaa vissyä lavalle pyytäessä sain mieltä ja suuta lämmittämään aina niin raikkaan kossuvissyn 50/50 suhteella. Keikan jälkeen kysyttiin ottaako pojat shotteja? Noh, pojathan ottaa kun on soitotkin soitettu. Vaan lasipa ei ollutkaan shotti, vaan mallia isompi grogilasi. Sama linja jatkui sen verran että Varkauteen lähtiessä oli jo melkoinen mytäkkä päällä kaikilla muilla paitsi kuskeilla.

Perillä mentiin jatkoille Flaililingin reenikselle, joka myös toimisi jätkien yöpaikkana viikonlopun ajan. Maljan muljutuksen jälkeen suuntasin itse isäpappani luokse nukkumaan ja jättäen jätkän reenikselle. Aamulla herättyäni totesin darran olevan miedohko. Ville laitteli koodia että yöllä oli ollut sen vertaa viileä että oli jopa herännyt siihen. Nyt kulma nauttivat kemiallista lämmitystä suun kautta. Jahas, jahas. Ihmisöitymisen jälkeen kävin päivällä morottamassa kummityttöä, jonka isä veistelee bassoa Flailingissä. Likka tohkeissaan halusi näyttää kuinka lelusnynalla vedetään ukko noa. Hienosti meni. Kulma rummut olisi myös kivat, mutta joulupukki ei vielä viime vuonna tuonut. Ehkäpä seuraavalla kerralla sitten niin saadaan lupaava muusikonalku oikealle tielle.

Huttu tulittaa.
Huttu tulittaa.

Kuudelta Club Cannesiin hoitamaan velvollisuudet pois alta. Kympin jälkeen Mudfield Platypus lauteille. Jannut olivat hädintuskin 18, mutta vetivät altsupunkkinsa hyvällä meiningillä ja saivat myös kelpo yleisön heti alkuun. Poikien pirteän meiningin jälkeen omat kekkerit pystyyn. Keikan puolessa välissä huomaan tutun naaman yleisössä jota en odottanut näkeväni. Unhopedin Paasu oli paennut sukujuhlista Kuopiosta ja tuli myrkyttämään keikalle. Saatiin näyttävästi kossubatterystä huikkaa kesken soolojen ja muuta mukavaa. Keikan jälkeen herra ilmoitti että jatkojamit olisivat Unhojen kämpillä, aavistelin tässä vaiheessa että lienee akuutti maksan pamahtaminen luvassa aamulla…

Flailing toimitti jälkeemme asiallisen settinsä grungen, progen ja metallin sekasoppaa kansalle. Kun kaikkien velvollisuudet oli illan osalta hoidettu ja bäkkäritarjoilut tuhottu, otettiin porukalla kohteeksi edellä mainittu Unhola. Perillä kamat tulille, jatkojuomien korkit auki ja jamit tulille. Melkoisia spektaakkeleita nähtiin illan aikana ja kun tajunnan taso kollektiivisesti heikentyi, sitä rajuimmiksi spektaakkelit muuttuivat. Jossain vaiheessa aamuyöllä havahduin polkevani pyörällä kohti kotia. Ehkä parempi siinä vaiheessa. Olipahan viikonloppu, tuumailin samalla kun kevyt tihkusade ropisi vasten nahkatakkia polkiessani läpi autioiden katujen.

P.S. "Doctrine of Damnation" löytyy monesta paikasta streamina ja CD:nä, mutta kuitenkin yhden linkin takaa: http://Inkvisitor.lnk.to/stream

"Savvoo, hilijoo tai kovvoo. Vastuu ompi kuulijalla."

jesse kämäräinen allekirjoitus

 

 

Jesse Kämäräinen
Savolaene
Inkvisitor

9 Phases of Disembodiment Tour
22.8 Klubi, Turku w/ Mysore, Curimus
29.8. Rummers’ Club, Oulu w/ Denominate, Home Style Surgery
2.10 Hyvinkää, Jalostamo w/ Blackment
3.10 Bar Loose, Helsinki w/ Nuclear Omnicide, Devenial Verdict
9.10 Jyväskylä, Freetime w/ Nuclear Omnicide, Deadbeat
17.10 La Barre, Joensuu w/ Ruoja, Maniac Abductor
6.11. Corona, Pieksämäki w/ Flailing
7.11 Club Cannes, Varkaus w/ Flailing, Mudfield Platypus
21.11 Seinäjoki, Bar15

Inkvisitor medioissa
www.inkvisitor.com
www.facebook.com/inkvisitorband
www.youtube.com/inkvisitorband
www.inkvisitor.bandcamp.com
www.soundcloud.com/inkvisitor
www.instagram.com/inkvisitorband
www.twitter.com/inkvisitorband

Kommentoi julkaisua