Inner Coren ”Soultaker” on monipuolinen ja väkevä debyyttialbumi

Vuonna 2013 perustettu viidestä jäsenestä koostuva saksalaisyhtye ei ole tyytynyt kahlitsemaan itseään genrerajoilla, vaan tuo albumilleen monipuolisesti vaikutteita niin sinfoniallisesta kuin folk-metalista. Useista kappaleista löytyy myös hard rockmaista energisyyttä ja tarttuvuutta. Luonnollisesti yhtyeen vokalistin äänellä on suuri merkitys ja täytyy todeta, että Anna Roggin ääni erottuu edukseen monista muista sinfoniallisten metal -yhtyeiden vokalistien äänistä. Roggin ääni ei nimittäin yhtä heleän kaunis kuin Within Temptationin Sharon den Adelin, eikä hänen äänensä yllä yhtä korkealla kuin Nightwishin entisen laulajan Tarja Turusen ääni. Inner Coren solistin äänessä on kuitenkin oma särmänsä, joka tulee erinomaisesti esille esimerkiksi ”Snowstorm” ja ”Keep The Distance” -kappaleissa. ”Crucifiedissä” kuullaan myös Roggin aggressiivisempaa tulkintaa, mikä antaa kappaleeseen mielenkiintoisen käänteen.

Mitä tulee itse albumin sisältöön, ”Soultaker” lähtee vauhtiin kahdeksanminuuttisella nimikkokappaleella, joka tasapainottelee sinfoniallisen ja power metalin välimaastossa. ”Snowstorm” tuo esille folk-vivahteita ja Roggin koskettavaa tulkintaa lyriikoista. Kappaleessa on myös kuoro-osuus, eikä Rogginkaan laulu korkeammalta kuulosta lainkaan hullummalta. ”Crucified” on albumin rokkimaisinta antia, mutta ei kalpene edes levyn mahtipontisempien kappaleiden rinnalla. Kauniilla viuluintrolla alkava ”Keep The Distance” tuo kuulijalle vaihteeksi haikeampaa tunnelmaa makusteltavaksi, ja kappale kohoaakin vangitsevan tunnelmansa puolesta yhdeksi levyn hienoimmaksi sävellykseksi.

Albumin loppupuolella Inner Core innostuu leikittelemään ”Monstersissa”: kappaleesta löytyy instrumentaalisia osuuksia, erilaisia laulutyylejä kuin mielenpuolista naureskeluakin. Tästä kaikesta huolimatta ohjakset pysyvät käsissä eikä kappale kuulosta päättömälle kokonaisuudelle. ”Ghost Dust” alkaa ukkosen jyrähdyksellä ja kauniilla pianon säestyksellä, jonka jälkeen kappale puhkeaa kukkaansa riffien ja laulun myötä. Levyn päättää yli seitsemän minuuttinen ”Into Eternity”, joka tuntuu koostuvan useista osioista. Ehkä juuri näiden ”lukujen” takia kappale etenee sulavasti.

Lähes tunnin mittainen ”Soultaker” on aimo annos sinfoniallista metalia hard rockin vivahteilla. Inner Core on saanut albumin sisällöstä monipuolisen, jonka äärellä viihtyy pitkästyttämättä. Levyltä löytyy musiikkia moneen makuun, mutta kokonaisuus pysyy eheänä. Oman viehätyksensä albumille antaa Roggin upea ääni, johon ei tunnu kyllästyvän. ”Soultaker” on mainio albumi, joka povaa hyvää tulevaisuutta yhtyeelle.

8/10

Kappalelista:

  1. Soultaker
  2. Sweet Addiction
  3. Snowstorm
  4. Crucified
  5. Keep The Distance
  6. Screw That
  7. Blame
  8. Monsters
  9. Ghost Dust
  10. Into Eternity

Inner Core Facebookissa

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen

Kommentit