Inquisition

Inquisitionin ja Season Of Mist Recordsin yhteistyö päättyi yllättäen

Kirjoittanut Teemu Esko - 23.3.2018

 

Inquisition

Season Of Mist Records päätti vähin äänin yhteistyön black metal -duo Inquisitionin kanssa, jonka kaksi edellistä albumia, ”Obscure Verses for the Multiverse” (2013) ja ”Bloodshed Across the Empyrean Altar Beyond the Celestial Zenith” (2016) se julkaisi.

Metalsucks.net väittää saaneensa haltuun oikeusasiakirjoja, joiden mukaan yhtyeen nokkamies Dagon (oik. Jason Weirbach, kuvassa vasemaalla) olisi tunnustanut lapsipornosyytteet vuonna 2009. Kun lehti pyysi Season Of Mistia kommentoimaan aihetta, yhtiö kertoi lopettaneensa yhteistyön Inquisitionin kanssa. Yhtiö virallisti asian myöhemmin Facebook-sivullaan.

Dagon on sittemmin kiistänyt Metalsucksin väitteet ja väittää lehden pyytäneen häneltä lausunnon, jota ei ikinä julkaistu. Metalsucks on sittemmin lisännyt hänen kommenttinsa artikkeliin.

Dagonin mukaan lehdellä oli käytössään ainoastaan syyteasiakirjoja, eikä hän ikinä tunnustanut alkuperäisiä syytteitä, jotka oikeus lopulta hylkäsi tutkittuaan kaiken todistusaineiston. Hän vakuuttaa olevansa täysin syytön, mutta tunnusti osan myöhemmin nostetuista syytteistä päättääkseen pitkän lakiprosessin.

Voit lukea hänen lausuntonsa kokonaisuudessaan täällä.