Insomnium hellitteli kotiyleisöä vuodenvaihteen kovimmissa tansseissa

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 5.1.2016

Insomnium @ KerubiEn muista, olenko koskaan aiemmin viettänyt uudenvuodenaattoa livemusiikin parissa, mutta tänä vuonna melodeath-orkesteri Insomnium heitti keikan kotikaupungissaan Joensuussa, ja pitihän sitä päästä todistamaan. Lämmittelijän pestiä oli hoitamassa progressiivista metallia soittava Pressure Points, jonka laulaja-kitaristi Kari Olli on myös ollut Insomniumin Ville Frimanin kiertuetuuraaja. 

Jokainen aktiivinen keikoilla kävijä on varmasti joskus syystä tai toisesta missannut lämppäribändin tai saapunut paikalle vasta sen jo aloitettua veivaamisensa, ja näin kävi tällä kertaa minullekin. Mutta onneksi Kaaoszinellä oli paikalla myös toinen silmä- ja korvapari, joka oli skarppina läsnä illan alusta alkaen. (Anna-Leena Harinen)

Pressure Points @ KerubiPressure Pointsin setin aloitti vuonna 2015 julkaistun ’’False Lights’’ -albumin avausraita ’’Wreckage’’. Vajaan kolmen vartin setin aikana kuultiin biisejä myös yhtyeen aikaisemmalta albumilta ’’Remorses to Remember’’. Yhtyeen biiseissä vuorottelevat raskaat death metal -osiot sekä kauniit melodiat, jotka muodostavat yhdessä erittäin miellyttävän kuuntelukokemuksen. Yhtye kärsi teknisistä ongelmista erityisesti setin loppupuolella, mutta pienistä viivytyksistä huolimatta biisit saatiin soitettua kunnialla loppuun asti. Kaiken kaikkiaan Pressure Points hallitsee selkeästi live-esiintymisen, ja yleisökin tuntui nauttivan keikasta kovasti. (Iina Ryynänen)

Insomnium @ Kerubi Insomnium esiintyi Joensuussa viimeksi kesäkuussa yhtenä Nightwishin suurkonsertin esiintyjistä, mutta yleisö toivotti näinkin lyhyen tauon jälkeen bändin lämpimästi tervetulleeksi, mikä lienee odotettava reaktio kotiyleisöltä. Myös bändi oli silmin nähden mielissään juuri Joensuussa soittamisesta. Viihtymisestä kielivät paitsi soittajien leveät hymyt ja välitön lavapresenssi myös energinen esiintyminen ja varma soitto, joka tuntui kulkevan ilman minkäänlaisia ongelmia. Insomnium onkin tunnetusti kova livebändi, joten vähempää heiltä tuskin voi odottaakaan. Laatua odotin ja laatua sain. Laadukaskin musiikki voi jättää kylmäksi, mutta tätä ongelmaa ei Insomniumilla ollut. Lämmin vuorovaikutus yleisön ja bändin välillä oli melkein käsin kosketeltavissa. Juuri tällaisia kokemuksia varten keikoille mennään: saamaan ja jakamaan energiaa.

Insomnium @ KerubiInsomniumin menneitä vuosia edusti muutamien vanhempien kappaleiden lisäksi yhtyeen entinen kitaristi Ville Vänni, joka saapui aina yhtä hyvin toimivan ”The Gale” & ”Mortal Share” -kombon ajaksi lavalle vanhojen bändikaveriensa seuraksi. Yleisökin innostui miekkosen näkemisestä ”Vänni! Vänni! Vänni!” -huudoista päätellen. Settilistalle siis mahtui uutta, vanhaa, tuttuja livehittejä sekä hieman yllätyksellisempiäkin valintoja. Tulin kuitenkin siihen tulokseen, että olisi melko turhaa ruveta ruotimaan settilistaa tämän tarkemmin, koska biisivalinnat sinänsä eivät ole se olennaisin asia. Olennaista on sen sijaan se, että Insomnium tarjosi Kerubin Saliin pakatuille ihmisille erinomaisen keikan. Kaikki tähtien asennosta lähtien tuntui olevan kohdallaan.

insomnium @ KerubiVuosi vaihtui Joensuun Kerubissa varsin riemukkaissa merkeissä. Kiitos Pressure Points ja Insomnium, kun tarjositte näin hienon ja tunteikkaan illan! Räjähtävä päätös keikkavuodelle 2015. (Anna-Leena Harinen)

 

Raportti: Anna-Leena Harinen ja Iina Ryynänen

Valokuvat: Iina Ryynänen

 

http://www.insomnium.net/

https://www.facebook.com/PressurePointsBand/