Integrityn ja Kriegin split yhdistelee vanhan ajan hardcore-punkkia ja syvien vesien black-metallia

 

Pitkän kaavan hardcore-punk -jyrä Integrity ja black metal -legenda Krieg yhdistivät voimansa tuoreella splitillä. Lukuisia täyspitkiä sekä kymmeniä splittejä takoneet jenkkibändit julkaisivat yhdessä 3.8. Relapse Recordsin kautta seitsemän biisiä sisältävän yhteissoiton. Molemmat yhtyeet ovat saaneet alkunsa jo 1990-luvulla, mutta silti julkaisuja tulee lisää lähes vuosittain, ja yhtyeiden asemat vahvistuvat hetki hetkeltä.

Split alkaa tutun kuuloisella ja nopealla ”Scorhed Earth” -kappaleella. Integrity on saanut upeasti yhdisteltyä tummia ja äänekkäitä vaikutteita heidän omaan likaiseen hc-punkkiinsa. EP:n yksi ehdottomasti vihaisimmista biiseistä kantaa nimeä ”Flames of the Immortal”. Kappale huipentuu loistavaan kitarasooloiluun ja antaa luontevan alun seuraavalle kappaleelle.

Aikaa ei tuhlata tällä 23 minuuttia kestävällä julkaisulla, vaan seuraava single ”Sons of Satan” alkaa välittömästi takoa päin näköä. Kyseinen kappale on cover Vermapyren alkuperäisestä julkaisusta. Integrityn viimeinen biisi, ”Document one”, on tuttua Integrityä ja antaa hyvän paikan päästää Kriegin tummat soundit soimaan.

Circle of Guilt” on myöskin single-julkaisu tältä levyltä ja toimii yhtyeen lipunkantajana. Meno jatkuu likaisella ”This time I’ll leave you to drown” -biisillä, eikä Krieg näytä itsestään paljoakaan uusia puolia, vaan laukoo saman kuuloisia biisejä toisensa perään. Tämä johdattaa kuuntelijan splitin viimeisen biisin ääreen, joka on liveversio yhtyeen vanhemmasta ”The sick winds stir the cold dawn” -kappaleesta. Mielenkiintoinen lisä tälle yhteissoitolle, mutta toimii erittäin hyvin, onhan vuonna 2013 julkaistu ”Blue Miasma” yksi Kriegin parhaista levyistä.

Split sisältää vahvan, vihaisen ja tumman kokonaisuuden kahden kulttimaineisen bändin vahvuuksista. Molemmat bändit kuulostavat itseltään, mutta ovat yhdistelleet hyvin toistensa soundia. Olisi upeaa päästä todistamaan näiden bändien energia livenä, se on varmasti vakuuttavaa. Energia saadaan välitettyä kuulijalle levyltä upeasti, ja tätä kuunnellessa ei jää epäselväksi, että nyt ei ole kyse mistään tuoreesta poppoosta.

Tämä levy on todiste siitä, etteivät ideat lopu aina parinkaan kymmenen vuoden jälkeen.

7+/10

Kappalelista:

  1. Integrity – Scorched Earth
  2. Integrity – Flames of Immortal
  3. Integrity – Sons of Satan (Vermapyre cover)
  4. Integrity – Document One
  5. Krieg – Circle of Guilt
  6. Krieg – This Time I’ll Leave You to Drown
  7. Krieg – The Sick Winds Stir the Cold Dawn (Live)

Kommentoi julkaisua