Intialaisen hard rockin nouseva nimi? – arviossa Girish And The Chroniclesin ”Hail To The Heroes”

Kirjoittanut Aleksi Parkkonen - 28.2.2022

Oletko joskus miettinyt, miltä intialainen hard rock mahtaa kuulostaa? Enää sinun ei tarvitse arvailla, sillä vuonna 2009 perustettu Girish And The Chronicles on hoitanut kyseistä tonttia jo useamman pitkäsoiton verran. Intialaisyhtye julkaisi hiljattain kolmannen albuminsa, joka on äänimaisemansa suhteen hämmentävän lähellä Sunset Stripin maailmaa.

Jos ei tietäisi, niin ”Hail To The Heroes” -albumin perusteella olisi mahdoton arvata, ettei Girish And The Chronicles pidä majaansa Los Angelesissa vaan Intian Bengalurussa. Kvartetti koostuu vokalisti-kitaristi Girish Pradhanista, basisti-kosketinsoittaja Yogesh Pradhanista, kitaristi Suraj Tikhatrista ja rumpali Nagen Mongratista. Vaikka yhtyeen tavaramerkkinä ovat rouheat riffit ja makeasti rokkaavat kertosäkeistöt, jotka tuovat paikoin mieleen Mötley Crüen ja Bon Jovin, on vokalisti Pradhanin äänenkäyttö myös hyvin korviin pistävää. Onneksi myönteisessä mielessä.

Mitä tulee itse albumikokonaisuuteen, on ”Hail To The Heroes” vajaan 50 minuutin kestonsa puolesta hieman kipurajoilla, että sen jaksaa kuunnella. Monesta kappaleesta olisi voinut nipistää pituutta puolikkaan minuutin verran pois ilman, että kokonaisuus olisi kärsinyt. Niin olisi voinut tehdä esimerkiksi ”I’m Not The Devilin”, ”Love’s Damnationin” ja nimikkokappaleen kohdalla, jotka muuttuvat loppua kohden turhan itseään toistaviksi. Sen sijaan Led Zeppelin -vivahteisella ”Shamans Of Timella” ja vaikeroivalla ”The Heaven’s Crying” -kappaleella kappaleiden kesto ei ole ongelma, koska niiden rakenteet sisältävät vaihtelua.

Vaikka ”Hail To The Heroes” sisältää muutaman hiertävän kohdan, on albumi kokonaisuudessaan onnistunut teos. Pitkäsoitto ei kalpene esikuviensa rinnalla eikä nojaudu liiaksi niiden perintöön, vaikka vaikutteet ovatkin huomattavissa. Albumin sinetöivä ”Rock N’ Roll Fever”, jolla vierailevat Chris Adler, Myrone ja Rowan Robertson, on mainio lopetus vauhdikkaalle ja rock ’n’ rollin palon täyteiselle pitkäsoitolle.

https://www.facebook.com/girishandthechronicles

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen