Invoker – Aeon

Saksalainen on julkaissut toisen albuminsa joka on nimeltään ”Aeon”. Perinteistä death metalia soittava yhtye on tätä nykyä Non Serviam Recordsin tallissa. Avauskappale ”Hunger” on pariminuuttinen instrumentaali joka pohjustaa pelin albumin nimikkoraidalle ”Aeon”. Matalalla mouruavat vokaalit ja hieman kolkko sävelkulku sopivat erinomaisesti yhteen. Tässä on death metalin aineksia varsin reippaasti, mutta myös black metal -vaikutteet ovat kuultavissa.

Secrets Of Seed” on tyyliltään ehkä hieman puhtoisempaa deathiä. Kieltämättä kyllä tässäkin on hitusen tuota kolkkoa black metal -fiilistelyä, mutta kyllä tämä tyylillisesti enemmän kuitenkin tuonne kuolometallin puolelle taipuu. Invoker ei ole lähtenyt yrittämäänkään mitään kokonaan uuden luomista, vaan käyttää genrensä perusjuttuja hyväkseen, ja tekeekin sen ihan mutkattomasti. Esimerkiksi kappale ”Lawless Hunter” on oiva esimerkki murhaavasti jyräävästä death metalista.

Yhtyeen ongelmakohdat ovat niitä tämän genren yhtyeille tyypillisiä, vokalistin ehkä hivenen yksitoikkoinen tulkinta. Hyvää murinaa kaikin puolin, mutta saisi olla hieman monipuolisempi, jotta päästäisiin tuonne genren mestaruussarjaan. Kappaleiden rakenteet ovat myöskin melkolailla tutunkuuloisia, kyllähän yhtyeeltä hyviä riffejä ja ideoita löytyy, mutta jokin pieni ns. oma juttu sieltä puuttuu.

Vaikka ”Aeon” ei nousekaan oman genrensä klassikkoteoksien joukkoon, on se siitä huolimatta kelpo näytös bändin kyvyistä. Hetkittäin bändi takoo menemään kuin Bolt Thrower konsanaan. ”Engulfed For Millions Of Years” ja ”Woods Of Nothingness” ovat esimerkiksi erittäin vahvoja näyttöjä tältä orkesterilta. Mikäli Invoker ei entuudestaan ole tuttu, niin suosittelen yhtyeen katsastamista kaikille synkemmän kuolonmetallin ystäville.

7/10

Kappalelista:

1.Hunger (Instrumental)
2.Aeon
3.Secrets Of Seed
4.Lawless Hunter
5.The Wolves Chant (Instrumental)
6.In The Womb Of Arrogance
7.Engulfed For Millions Of Years
8.Across The Abyss
9.Woods Of Nothingness

https://www.facebook.com/InvokerOfficial/?fref=ts

Kirjoittanut: Juha Attola

Kommentoi julkaisua