Cruachan -promokuva 2020

Irlantilainen folk metal -pioneeri Cruachan tekee paluun: tulevan albumin ensimmäinen single kuunneltavissa

Kirjoittanut Minttu Koskinen - 4.10.2020
Cruachan -promokuva 2020

Irlantilainen folk metal -pioneeri Cruachan tekee paluun musiikkikentälle julkaisemalla lähitulevaisuudessa uuden albumin. Bändi nostaa levyn odotusta tuoreella ”The Hawthorn” -kappaleella, joka on kuunneltavissa musiikkivideon muodossa.

Cruachan on omien sanojensa mukaan syntynyt uudelleen, sillä sen pitkäaikaisia jäseniä on lähtenyt bändistä ja uusia tullut tilalle. Yhtye on kirjoittanut sopimuksen Despotz Recordsin kanssa. Se myös julkaisee tulevan levyn.

Cruachanin laulaja Keith Fay kertoo, että orapihlajan mukaan nimetyssä kappaleessa nainen vie kuolleen vauvansa orapihlajan alle. Hän haluaa antaa jälkeläisensä haltijoille sen sijaan, että se saisi kristillisen siunauksen. Orapihlaja on hyvin yleinen näky Irlannissa, ja niitä kasvaa yllättävissäkin paikoissa. Orapihlajan kaataminen tuo epäonnea, sillä se suututtaa haltijakansan.

“The Hawthorn tree is a fairy tree, you will see them all over Ireland growing in strange unlikely places where other trees would have been cut down. It is extremely unlucky to cut down a hawthorn tree else you anger the Faerie folk. In the song, the woman is taking her dead baby to bury under the tree, to give her baby to the faeries. We don’t know how the baby died or what has led to this decision but she is set in her ways and the baby will not have a Christian burial.”

Luetuimmat

Uusimmat