Iron Reagan

Iron Reagan erotti basistinsa vakavien seksuaalirikossyytösten takia: mies kiistää anonyymin Twitter-tilin väitteet

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 15.1.2020
Iron Reagan

Yhdysvaltalainen crossover thrash -yhtye Iron Reagan on ilmoittanut sosiaalisessa mediassa antaneensa potkut basistilleen Rob Skotisille, joka on soittanut yhtyeessä vuodesta 2013 asti. Syynä potkuille ovat miestä vastaan esitetyt syytökset raiskaamisesta ja seksuaalisesta ahdistelusta.

Syytökset ovat peräisin anonyymiltä Twitter-tililtä, jonka käyttäjänimenä on ”Shit Bosses of Richmond”. Twiitissään käyttäjä kertoo, kuinka Skotis työskentelee Cobra Cabana -ravintolassa asuen samalla sen yläkerrassa, ja kuinka ”olisi aika puhua siitä, että Skotis on raiskaaja ja ahdistelija.” Twiitin kommenttiosiossa kerrotaan, että Skotis olisi ahdistellut kiertueella bändin fania, ja kun ahdistelusta puhuttiin, yritti bändi kuulemma hiljentää naisen.

Sen lisäksi, että Skotis sai potkut bändistään, on nyt myös Cobra Cabana ilmoittanut, että Skotis ei enää työskentele heillä tai asu ravintolan yläkerrassa syytösten vuoksi.

Yhtye kertoo sosiaalisessa mediassa:

”Tästä hetkestä eteenpäin Robert Skotis ei ole enää Iron Reaganin aktiivinen jäsen. Olemme pahoillamme, että meillä on kestänyt vastata häntä koskeviin syytöksiin, ja toivomme, että emme ole aiheuttaneet enempää harmia vastatessamme vasta nyt. Emme hyväksy ahdistelua emmekä tietoisesti halua yhdistää itseämme johonkuhun, jonka koemme olevan uhaksi muille. Kannustamme Robia antamaan julkisen lausunnon selventääkseen tilannetta meille ja muulle maailmalle.”

Skotis itse on julkaissut lausunnon, jossa hän kertoo joutuneensa perättömän hyökkäyksen kohteeksi:

”Kuten jotkut teistä tietävät, on minun kimppuuni hyökätty perättömillä syytöksillä anonyymillä Twitter-tilillä. Tämä on nimetön ja kasvoton käyttäjä, jonka ainut tarkoitus on tahrata Richmondin yrittäjien maine. Valitettavasti nämä panettelevat syytökset ovat saaneet aikaan tarpeeksi melua niin, että minut on eristetty rakkaasta ravintolastani, ja minut on pakotettu astumaan syrjään Iron Reaganista ainakin hetkeksi.

Koko episodi on ollut sanoinkuvaamattoman kivulias ja hämmentävä. Yksi asia, jonka voin sanoa varmuudella, on se, että mikään näissä syytöksissä ei pidä paikkaansa. Kannustan kaikkia vahvasti miettimään näiden tekaistujen väitteiden lähdettä, ja pyydän, että ette kiirehdi tuomitsemaan. Kiitokset ystävilleni ja perheelleni jatkuvasta tuestanne tänä vaikeana aikana.”