Iron Reagan – The Tyranny Of Will

Kirjoittanut Vilma Ala-Koukkari - 3.10.2014

Ronald Wilson Reagan oli Yhdysvaltojen neljäskymmenes presidentti, joka oli vallankahvassa kahdeksan vuoden ajan. Iron Reagan taas on Municipal Waste -ja Darkest Hour -jäsenten 2012 perustama bändi, joka yhdistää saumattomasti hardcore punkin ja thrash metallin saaden aikaan keitoksen, joka saa väkisinkin pään heilumaan. Nyt arvostelussa on bändin toinen täyspitkä julkaisu ”The Tyranny Of Will”.

Iron Reagan polkee aggressiivista metallinkatkuista hardcore punkkia armottomalla vauhdilla. Päälle puolen tunnin mittaiselle levylle kun on mahdutettu 24 kappaletta. Tästä huolimatta kappaleet eivät ole vain yhden riffin runttauksia, vaan miehistön soittotaito on päästetty oikeuksiinsa, niinpä lyhyisiin kappaleisiin on saatu mukaan tiukkoja sooloja ja tarttuvia riffejä. Vokaalit hoidetaan puhtaalla huudolla, jota ei kyllä heti alkuun tunnista Municibal Wasten laulajan tuottamaksi. Itseasiassa ei kyllä uskoisi, että Iron Reaganissa soittaa myös samaisen bändin kitaristi. Sanoituksissa käydään läpi presidentti Ronald Reaganin poliittista uraa ja tekoja, sopivan väkivaltaisella asenteella tietysti. Levyn kuuntelee läpi hymyssä suin, vaikka miehen teot eivät olekaan niin tuttuja.

Voisi kuvitella että Iron Reagan olisi vain jenkkimarkkinoille sopiva bändi teemansa takia, mutta rautainen ulosanti tekee siitä tutustumisen arvoisen bändin myös muualla maailmassa. Jotenkin bändin soitosta ja asenteesta tulee mieleen Rytmihäiriön muutaman vuoden takaiset levyt, joka ei ole yhtään huonompi homma. Bändin aggressiivinen mäiske potkii siis hyvin, vaikka miehistön muut bändit eivät iskisikään. Suosittelen myös lämpimästi Send More Paramedics -yhtyeen faneille.

9/10

Kappalelista:
1. Tyranny of Will
2. I Won’t Go
3. Eyeball Gore
4. Close to Toast
5. Bet on Black
6. Miserable Failure
7. The Living Skull
8. In Greed We Trust
9. Clocking Out
10. Rat Shit
11. U Lock the Bike Cop
12. Broken Bottles
13. Bleeding Frenzy
14. Bored to Death
15. Class Holes
16. Obsolete Man
17. Nameless
18. Exit the Game
19. Your Kids an Asshole
20. Patriotic Shock
21. Bill of Fights
22. Consensual Harassment
23. Just Say Go
24. Four More Years

http://ironreagan.bandcamp.com/

Kirjoittanut: Janne Partanen