Iron Savior – The Landing

Heavy metallin monitoimimiehen, Piet Sielckin, johtama Iron Savior on saanut valmiiksi seitsemännen studioalbuminsa. ”The Landing” nimeä kantava albumi tulee ulos AFM Recordsin kautta, ja luvassa on jälleen perinteisen heavyn juhlaa.

Iron Saviorin musiikki on yhdistelmä vanhaa brittiläistä heavyä ja saksalaista power metallia. Levyn avaa ”Descending” -niminen intro, jonka perään lähtee ensimmäinen varsinainen kappale, ”The Savior”. Tämä kappale onkin taattua Iron Savior -laatua. Melodista ja mahtipontista metallia, menemättä kuitenkaan aivan överiksi, kuten joillakin tämän tyylin orkestereilla on tapana mennä. Piet Sielck on kaiken muun osaamisensa lisäksi myös varsin pätevä laulaja. Hän nimittäin kuulostaa huomattavasti paremmalta kuin monet power metal kiekujat, jotka luulevat kuulostavansa hyvältä vain, koska saavat aikaan niin korkeita ääniä. Soittopuoleltakaan ei pahemmin moitittavaa löydy. Kappaleissa on hyvä meininki ja se tarttuu myös kuulijaan. Ei tätäkään yhtyettä voi kuitenkaan hirvittävän omaperäiseksi sanoa, mutta toimivaa materiaalia heiltä on kyllä levy toisensa jälkeen tullut. Kyllähän tässä on kuitenkin yksi oman genrensä kovimpia kokoonpanoja kyseessä.

Levy etenee vauhdikkaasti eteenpäin, eikä juuri notkahtele matkan varrella. Myös pakollinen balladi levyltä löytyy, nimittäin kappale ”Before The Pain”. Yleensähän nämä balladit ovat juurikin näiden yhtyeiden kompastuskiviä, mutta tämä kappale kyllä toimii ihan moitteettomasti, vaikka hieman jo AOR:n puolelle lipsahtaa hetkittäin.

Iron Savior ei ole uudistamassa metallia, vaan tekemässä omansa kuuloista musiikkia ja sehän toimii. Se ei lyö överiksi kertaakaan, eikä tätä kuunnellessa tule niitä myötähäpeän hetkiä, mitä usein tulee esiin tämän genren yhtyeillä jossain määrin. Tämä on reipasta ja rehtiä heavyä, juuri sellaisena kuin se on tarkoitettukin. Kappaleet kuten ”Starlight” tai ”No Guts, No Glory” saavat kyllä jokaisen tämäntyylisestä musiikista pitävän hyvälle tuulelle. Puhumattakaan raudanlujasta ”Heavy Metal Never Dies” -kappaleesta, jonka nimikin jo kertoo mistä on kyse.

8/10


Kappalelista:

1. Descending
2. The Savior
3. Starlight
4. March Of Doom
5. Heavy Metal Never Dies
6. Moment In Time
7. Hall Of The Heroes
8. R.U. Ready
9. Faster Than All
10. Before The Pain
11. No Guts No Glory

http://www.iron-savior.com/

Kirjoittanut: Juha Attola