Isänmaan Toivot – Uutta metallia Suomesta, osa 10

Kirjoittanut J.Anttolainen - 14.10.2017

Suomi – metallimusiikin luvattu maa, jossa on metallibändejä väkilukuun suhteutettuna enemmän kuin missään muualla maailmassa. Suomi on voittanut jopa Euroviisut hevillä. Maa, jonka yhtenä kansantalouden kulmakivenä ja vienninedistäjänä maailmalla voidaan käyttää metallimusiikkia. Meillä on Suomessa hienoja, isoja, maailmanlaajuisesti tunnettuja metallibändejä ja aivan helvetin paljon pieniä ja ahkeria bändejä, jotka ansaitsevat myös tulla kuulluiksi. Nightwish, HIM, Children of Bodom ja Amorphis ovat kaikki aloittaneet pieninä paikallisina bändeinä ja myöhemmin pitkän puurtamisen jälkeen kohonneet asemaan, jossa ne nykyään ovat. Tämän artikkelisarjan tarkoitus on nostaa esille suurelle yleisölle tuntemattomampia suomalaisia bändejä.

Skulldriver

Skulldriver / Kuva J. Wilenius

Groovaava, thrashmetalia, tai bändin tyylille sopivammin sanottuna, redneckmetalia, soittava Skulldriver perustettiin Loviisan Liljendalissa vuonna 2005. Siihen aikaan bändissä ei ollut kuin laulaja/kitaristi Kuli (Lasse Kullström), kitaristi Pede (Peter Lindfors) ja rumpali Kari (Kari Korhonen). Alkuajat menivät kuten lähes kaikilla muillakin bändeillä, covereita jammaillen. Se ei kuitenkaan riittänyt, vaan polte oli kova päästä isolle lavalle soittamaan omia biisejä, riehumaan ja pitämään hauskaa esikuviensa tavoin — Slayer, Sepultura ja Pantera suurimpina vaikutteinaan.

Kun bändiin liittyi basisti Jocke (Joakim Holmsten) ja perkussionisti/rumpali Tomi (Tomi Korhonen), Skulldriver päätti viimein alkaa kehittämään omaa musiikkia. Lauluja, jotka kertoivat taruja sodasta, mielipuolisista otuksista ja kaikesta mikä juuri silloin otti koviten päähän, syntyikin mukavasti.

Vuonna 2006 levytettiin ensimmäinen omakustanne EP, joka sisälsi kaksi ensimmäistä yhdessä koko bändin voimin kirjoitettua kappaletta. Nauhoitukset suoritettiin vaatimattomasti tee-se-itse -hengessä kaverin studiolla. Pari vuotta tämän jälkeen nauhoitettiin seuraava EP,  joka sekin edeltäjänsä tavoin sisälsi kaksi kappaletta. Vain vähän aikaa EP:n nauhoituksen jälkeen bändiin liittyi jo kahden muun lisäksi kolmas kitaristi Arska (Ari Virtanen), joka inspiroi entistä enemmän biisien kirjoittamisen suhteen.

2010 julkaistiinkin omakustanteena Skulldriverin ensimmäinen  pitkäsoitto ”Facts, Fiction and Fucked Up Situations”. Seuraavina vuosina sattui ja tapahtui. Keikkailua kotimaassa ja ulkomailla, perheenlisäyksiä, firmojen perustamista ja miehistön muutoksia, kun yksi jäsenistä päätti jättää bändin viettääkseen aikaa perheensä kanssa. Vuonna 2014 päätettiin, että oli aika pistää jotain nauhalle ja täräytettiin kolmen biisin omakustanteinen EP pihalle. Äänityksistä vastasi Mr. Lee Angel bändin omalla treenikämpällä. Tämän jälkeen Skulldriver lähti kiertämään Eurooppaa lahtelaisen Cut to Fitin kanssa. Kiertueen jälkeen koettiin vielä lisää miehistönmuutoksia.

Vuoden 2015 loppupuolella eksyi kitaristi Micu (Micu Ohtonen) treenikselle jamittelemaan. Jamittelujen jälkeen tuli puheeksi bändin kärsimä miehistövaje. Lopputulos oli, että Micu liittyi bändiin kitaristin roolissa. Yhteissoitto toimi, ja tämän jälkeen painettiin taas keikkaa pitkin Suomea. Skulldriver sai jälleen uuden miehistömuutoksen, kun silloinen basisti päätti lopettaa bändissä. Bändi keskittyi etsimään uutta basistia ja tekemään uutta materiaalia. Kaiken tämän tiimellyksessä, vuoden 2017 puolella, kitaristi Pede ilmoitti, että hänen aikansa bändissä on tullut tiensä päähän. Bändi ei tästä lannistunut, vaan jatkoi biisien kirjoittelua ja basistin etsimistä, kunnes kotkalainen vanhan koulukunnan hevari Mika (Mika Rantanen) otti yhteyttä kysyen basistin paikkaa. Koesoiton ja jamittelujen jälkeen Skulldriver oli saanut uuden basistin ja nykyinen kokoonpano muotonsa.

Tulevaisuudessa bändi aikoo nauhoittaa uutta materiaalia ja keikkailla niin paljon kuin mahdollista. Oikealla asenteella ja tinkimättömällä tahdolla eteenpäin puskeva, riffeillä lastattu punaniskajuna ei helposti pysähdy.

Skulldriver
Lasse ”Kuli” Kullström – Laulu & kitara
Micu Ohtonen – Kitara
Mika Rantanen – Basso
Ari ”Arska” Virtanen – Rummut
Tomi Korhonen – Perkussiot

Julkaisut
”Facts, Fiction and Fucked Up Situations” (2010)

Facebook
Mikseri.net
Bandcamp