The Lifted Veil / Kuva: Tommi Kirvesniemi Photography

Isänmaan Toivot – Uutta metallia Suomesta, osa 15

Kirjoittanut J.Anttolainen - 18.11.2017

Suomi – metallimusiikin luvattu maa, jossa on metallibändejä väkilukuun suhteutettuna enemmän kuin missään muualla maailmassa. Suomi on voittanut jopa Euroviisut hevillä. Maa, jonka yhtenä kansantalouden kulmakivenä ja vienninedistäjänä maailmalla voidaan käyttää metallimusiikkia. Meillä on Suomessa hienoja, isoja, maailmanlaajuisesti tunnettuja metallibändejä ja aivan helvetin paljon pieniä ja ahkeria bändejä, jotka ansaitsevat myös tulla kuulluiksi. Nightwish, HIM, Children of Bodom ja Amorphis ovat kaikki aloittaneet pieninä paikallisina bändeinä ja myöhemmin pitkän puurtamisen jälkeen kohonneet asemaan, jossa ne nykyään ovat. Tämän artikkelisarjan tarkoitus on nostaa esille suurelle yleisölle tuntemattomampia suomalaisia bändejä.

The Lifted Veil

The Lifted Veil / Kuva: Tommi Kirvesniemi Photography

Mikkeli on Suomen kaupunki ja Etelä-Savon maakuntakeskus, joka sijaitsee Saimaan luoteisrannalla. Mikkelissä järjestetään vuoden 2017 Asuntomessut, ja kaupungista on kotoisin myös mainio death metal -bändi The Lifted Veil.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Bändi perustettiin vuoden 2014 kesäkuussa, kun Henri (kitara) ja Mikko (rummut) tapasivat ystävän treenikämpällä. Henrillä oli pidempään ollut haaveena perustaa death metal -yhtye, mutta sopivaa rumpalia ei ollut tullut vastaan. Tilanne kuitenkin muuttui, kun Henri kuuli Mikon soittavan blastbeateja ja rumpali löytyi kertaheitolla. Molemmat pitivät synkästä ja raskaasta musiikista, joten päätös bändin perustamisesta oli helppo ja nopea. Miehet alkoivat yhteistuumin sävellyshommiin, ja kun kasaan oli saatu muutama kappale, bändi piti luonnollisesti nimetä. Henri tuli aikoinaan katsoneeksi ”Horseman”-elokuvan, jossa sitaatti ”Did you know that the word ’Apocalypse’ doesn’t even mean the end of the world? The literal translation of it, is the lifting of the veil” syöpyi syystä tai toisesta miehen muistiin. Sitaatti kertoo maailmanlopusta, jonka musiikkia kaaottisuudessaan bändin omakin musiikki tuntui olevan kuten esikuvansa Anaal Nathrakh ja Aborted. Kahden miehen yhtye kuitenkin kaipasi lisätäytettä treenikselle. Mukaan löytyi kaveripiiristä Aleksi (basso) ja pienen etsinnän jälkeen Jere (laulu) ja Topi (leadikitara).

The Lifted Veil / Kuva’ Tommi Kirvesniemi Photography

Kappaleita hiottiin ja kasattiin ensijulkaisua varten, joka näkikin päivänvalon joulukuussa 2016 – ensin omakustanteisesti digitaalisena ja myöhemmin alkuvuodesta 2017 sadan kappaleen CD-painoeränä. ”The Wicked Shall Inherit the Earth” -EP on tee-se-itse -mentaliteetilla tehty: äänitelty treeniksellä, miksattu ja masteroitu kotona. Nykyään tosin treenaamista varjostaa jäsenten välimatka, sillä Henri ja Mikko asuvat Tampereella ja muut Mikkelissä. Siitä huolimatta The Lifted Veil on säveltämässä toista julkaisuaan, joka tulee sisältämään seitsemän kappaletta maailmanlopun hengessä.

Vaikkei bändi ole kertaakaan soittanut livenä, on kaipuu estradille kova. The Lifted Veil on kuin apokalyptisten visioiden turmelema dekadentti petrimalja, jossa väkivaltaiseksi käyneet synkät ajatukset rähisevät keskenään. Tärkeintä bändille on kuitenkin luoda oma katharsiksensa, täysillä ja kovaa kenenkään ideologiaa kumartamatta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

The Lifted Veil
Jere Korpela – Vokaalit
Henri Kyllästinen – Kitara
Topi Hiltunen – Kitara
Aleksi Koistinen – Basso
Mikko Koskinen – Rummut

Julkaisut
”The Wicked Shall Inherit the Earth” (EP, 2017)

The Lifted Veil Facebookissa

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

The Lifted Veil Bandcampissa

The Lifted Veil Spotifyssa