Isänmaan Toivot – Uutta metallia Suomesta, osa 16


Suomi – metallimusiikin luvattu maa, jossa on metallibändejä väkilukuun suhteutettuna enemmän kuin missään muualla maailmassa. Suomi on voittanut jopa Euroviisut hevillä. Maa, jonka yhtenä kansantalouden kulmakivenä ja vienninedistäjänä maailmalla voidaan pitää metallimusiikkia. Meillä on Suomessa hienoja, isoja, maailmanlaajuisesti tunnettuja metallibändejä, ja aivan helvetin paljon pieniä ja ahkeria bändejä, jotka ansaitsevat myös tulla kuulluiksi. Nightwish, HIM, Children of Bodom ja Amorphis ovat kaikki aloittaneet pieninä paikallisina bändeinä ja myöhemmin pitkän puurtamisen jälkeen kohonneet asemaan, jossa ne nykyään ovat. Tämän artikkelisarjan tarkoitus on nostaa esille suurelle yleisölle tuntemattomampia suomalaisia bändejä.

Black Royal

Black Royal

Mitä saadaan kun yhdistetään Entombed, Black Sabbath, Carcassin hitaammat biisit, Down ja aliarvostettu bändi nimeltä Nine?  Mikäli rohkenee lisätä yhtälöön vielä paljon olutta ja saatanallisuutta, saa tulokseksi tamperelaisen bändin nimeltä Black Royal.

Kaikki sai alkunsa vuonna 2013, kun Jukka ja Riku halusivat koota bändin aiempien vuosien kokemusten siivittäminä. Tästä tietämättöminä myös Toni ja Pete olivat samoilla linjoilla omilla tahoillaan. Kaikilla oli silti yhtenäinen ajatus siitä, minkälaista musiikkityyliä tuleva bändi soittaisi, vaikka tiet eivät olleet vielä kohdanneet.

Soittokumppaneita miettiessä valinta oli intuitiolla täytetty ja yhteydenoton jälkeen nämä neljä naavapartaa istuutuivat ensimmäistä kertaa samaan baaripöytään. Elettiin lopputalvea 2013 ja minuutin keskustelun jälkeen ryhmä jakoi yhteisen halun soittaa rehellistä aikuisten miesten tummanpuhuvaa, raskasta, rokkaavaa julistusta. Jotain aitoa, oman näköistä ja kuuloista paatosta, joka kumpuaa soittokokemuksesta ja miehiä puhuttelevista musiikkityyleistä. Sen kummempaa jahkailematta alkoi musiikin tekeminen.

Jo perustamisen lähtökohtana oli liuta bändejä, joista ammennetaan omaan soppaan aineksia. Kantavana ideana oli yhdistää ’70- luvun heavy, ’90-luvun death metal ja nykypäivän sludgepoljento, joten okkultismi, olut ja vahvat riffit löysivät tiensä bändin musiikkiin aivan luonnostaan. Tähän on sittemmin lisäilty doom-aineksia, eeppisyyttä koskettimin ja kuoroin, ja mahtuupa mukaan myös mukavaa yleistä häröilyä. Tietenkin yleinen hauskanpito, keikat, kiertueet ja kaikki läträäminen, mitä bändissä olemiseen liittyy, hoituu bändiltä aivan luonnostaan.

Black Royal / Kuva: Felix Voltti

Ensimmäinen video ja digisingle ”All proven stupidity/Contagion accident” tarjoiltiin keväällä 2014. Helmikuussa 2015 ilmestyi ”The Summoning Pt. 1” – EP ja Toukokuussa 2016 jatko-osa EP ”The Summoning Pt. 2” bändin oman Armless Stranger levy-yhtiön kautta. Ruotsalais-Suomalainen Suicide Records julkaisi Huhtikuussa 2017 vinyyli/digisinglen ”Dying star/Reformation”, joka on myös samalla maistiainen tulevalta debyyttialbumilta. Levy on nyt miksausvaiheessa ja julkaisu on näillä näkymin Helmikuun lopulla, niin ikään 2018 Suicide Recordsin kautta.

Bändin loppuvuosi menee tiiviisti yhtä pistokeikkaa lukuunottamatta debyyttilevyn julkaisutyöhön: Kansien, videon ja promootion rakenteluun. Albumin julkaisun jälkeen Black Royal suuntaa keikoille, Suomessa ja ulkomailla.

Black Royalin soundia kuvaa ehkäpä tarkimmin alkukantaisuus, raskaus, groove ja elävä, luonteva äänimaailma. Vasemman käden polkua kulkien kohti kiirastulta, tuopit kilisten ja Musta Raamattu takataskussaan tämä bändi tulee jyräämään keikkalavoja vielä pitkään.

Black Royal
Jukka – Rummut
Pete – Basso & taustavokaalit
Riku – Vokaalit
Toni – Kitara & taustavokaalit

Julkaisut
”All proven stupidity/Contagion accident” (single, 2014)
”The Summoning pt.1” (EP, 2015)
The Summoning pt.2 (EP, 2016)
”Dying star/Reformation” (single, 2017)

http://www.blackroyal.fi/
Black Royal Bandcampissa
Black Royal Facebookissa
Levykauppa Äx
Black Royal Instagramissa

Kommentit