Isänmaan toivot – Uutta metallia Suomesta, osa 20

Suomi – metallimusiikin luvattu maa, jossa on metallibändejä väkilukuun suhteutettuna enemmän kuin missään muualla maailmassa. Suomi on voittanut jopa Euroviisut hevillä. Maa, jonka yhtenä kansantalouden kulmakivenä ja vienninedistäjänä maailmalla voidaan pitää metallimusiikkia. Meillä on Suomessa hienoja, isoja, maailmanlaajuisesti tunnettuja metallibändejä, ja aivan helvetin paljon pieniä ja ahkeria bändejä, jotka ansaitsevat myös tulla kuulluiksi. Nightwish, HIM, Children of Bodom ja Amorphis ovat kaikki aloittaneet pieninä paikallisina bändeinä ja myöhemmin pitkän puurtamisen jälkeen kohonneet asemaan, jossa ne nykyään ovat. Tämän artikkelisarjan tarkoitus on nostaa esille suurelle yleisölle tuntemattomampia suomalaisia bändejä.

Stormic / Kuva: Lauri Hämäläinen

Maamme pääkaupungista, Helsingistä, Suomen heviskenen karttanäkymään ponnistaa modernia kotimaista metallia soittava Stormic. Bändin juuret luotiin kuitenkin jo kahdeksan vuotta sitten vuonna 2009, jolloin kitaristi Sami Selein ja laulaja Santeri Pajun tulevaisuuden bändin päättäväiset ensiaskeleet otettiin Kouvolassa. Tuolloin Sami reissasi Helsingistä viikottain Kouvolaan silloisen hevibändinsä treeneihin. Myöhemmin tuo yhtye muutti Helsinkiin ja jäi tauolle vuonna 2015, jonka jälkeen Sami ja Santeri ryhtyivät säveltämään rankempaa musiikkia uuden yhtyeen perustaminen mielessään. Aiemmassa hevibändissä rumpalina toiminut Santeri oli pidempään haaveillut laulajan roolista ja modernin metallibändin luotsaamisesta. Hän oli ehtinyt julkaista Furyan Flame -nimisellä sooloprojektillaan yhden kappaleen vuotta aiemmin, ja ehdotti Samille projektin jatkamista kokonaisena yhtyeenä. Santeri pyysi toiseksi kitaristiksi vanhaa bändikaveriaan Antti Niemistä ja bassoon kiinnitettiin Helsingin Pop & Jazz Konservatoriolta uusi tuttavuus Aki Andrejeff. Asiat etenivät nopeasti ja Stormicin esiaste ehti soittaa yhden keikan tuuraavalla rumpalilla loppuvuodesta 2015. Jo tuolloin kaveruksille oli selvää, että bändi lähtee tavoittelemaan mainetta ja kunniaa kotimaisen metallimusiikin kentillä.

Vuodenvaihteessa yhtyeen jäsenet päättivät aloittaa uudella nimellä. Nimiehdotuksia palloteltiin runsain määrin ja lopulta Samin ehdotuksesta bändin nimeksi valikoitui Stormic. Nimi viestii myrskyisestä ja raivokkaasta energiasta, joka kuvaa yhtyeen imagoa ja musiikkia erittäin hyvin. Keväällä 2016 Stormic nauhoitti kahden kappaleen ”Disgust”-debyyttisinglensä Helsingin Sonic Pump Studiosin tiloissa ja julkaisi kappaleet alkukesästä. Stormic soitti muutamia keikkoja ja tahto takaisin studioon oli kova.  Bändin aloitettua uuden materiaalin säveltämisen, alkoi loppuvuodesta 2016 keskustelu tuottajan etsimisestä uuden materiaalin hiomiseksi. Santeri oli tutustunut toisen yhtyeensä IKINÄn kautta Stam1nan kitaristi Pekka ”Pexi” Olkkoseen ja kysyi, kiinnostaisiko Pexiä tuottaa Stormicia. Yhden keikan katsottuaan Pexi ilmoitti olevansa halukas tuottajan rooliin. Samoihin aikoihin  löytyi myös vakituinen rumpali: nuori tamperelainen Jani Tammi, joka oli Diablon Heikki Malmbergin lupaava rumpuoppilas. Stormicin ja Olkkosen yhteistyöstä syntyi keväällä 2017 ”Horrors Of Today” -tuplasingle, joka julkaistiin komean musiikkivideon saattelemana. Syksyllä bändi siirtyi studioon nauhoittamaan uutta, keväällä 2018 julkaistavaa ”Wall”-EP:tä ja julkaisi pian nimikkokappaleensa kyseiseltä teokselta.

Stormic / Kuva: Mika Ringman

Toistaiseksi omakustanteisesti musiikkia julkaiseva Stormic oli historian ensimmäisen Kaaosklubin pääesiintyjä syyskuussa 2017 ja keikkaili lisäksi menestyksekkäästi oululaisen deathcore-lupauksen Funeral For The Massesin kanssa. Nyt yhtye tähtää keikoille pääkaupunkiseudun ulkopuolelle ja pyrkii saamaan äänensä kuuluviin suomalaisessa metallikentässä. Stormicin jäsenet jakavat vahvan tavoitteellisuuden, periksiantamattomuuden ja intohimon tekemiseensä, mikä kuuluu heidän musiikissaan ja näkyy heidän liveshowssaan. Bändin riveistä löytyy myös verta Sakara Recordsin signaamasta IKINÄstä, sekä yhtyeistä IA ja Ninetyfive50, joten ihan untuvikkoina ei kukaan liikenteeseen ole lähtenyt.

Stormicin musiikissa voi kuulla vivahteita industrial metalista, 90-luvun Göteborg-deathista sekä uuden aallon amerikkalaisesta metalista. Yhtyeen vaikuttajia ovat esimerkiksi Architects, Whitechapel, Slipknot, Killswitch Engage, While She Sleeps sekä Machine Head. Stormicia ja sen pääasiallisia säveltäjiä Samia, Anttia ja Santeria inspiroivat omat esikuvat, unelmat, vahvat tunteet ja yhdessä tekeminen. Rankan musiikin puhdistava energia on yhtyeen jäsenille ehdottoman tärkeää, ja Stormic onkin jäsenistölleen klassinen stressin ja ahdistuksen terapeuttinen purkautumiskanava livenä ja levyllä. Santerin kirjoittamien ikävien ja vaikeiden tunteiden sävyttämien lyriikoiden sisällä piilee aina pala toivoa. Lohdun, dynamiikan ja erilaisten tunnelmien esiintuomiseksi yhtyeen laulaja hyödyntää ilmaisussaan huutovokaalien lisäksi myös puhdasta laulua. Kitaristi Antti toimii Stormicin toisena laulajana tuoden erilaisella soundillaan toimivaa monipuolisuutta yhtyeen ilmaisuun. Musiikillaan, visuaalisuudellaan sekä intensiivisellä liveshowllaan Stormic luo jalansijaansa suomalaisessa heviskenessä. Stormic tulee vakuuttamaan ja valloittamaan.

Stormic
Santeri Paju – Vokaalit
Sami Selei – Kitara
Antti Nieminen – Kitara
Aki Andrejeff – Basso
Jani Tammi – Rummut

Julkaisut
Disgust (single, 2016)
Horrors Of Today (single, 2017)
The Wall (single, 2017)

Stormic Facebookissa
Stormic Spotifyssa
Stormic Instagramissa

Kommentoi julkaisua