The Silenced

Isänmaan Toivot – Uutta metallia Suomesta, osa 3

Kirjoittanut J.Anttolainen - 26.8.2017

Suomi – metallimusiikin luvattu maa, jossa on enemmän metallibändejä väkilukuun suhteutettuna kuin missään muualla maailmassa. Suomi on voittanut jopa Euroviisut hevillä. Maa, jonka yhtenä kansantalouden kulmakivenä ja vienninedistäjänä maailmalla voidaan käyttää metallimusiikkia. Meillä on Suomessa hienoja, isoja, maailmanlaajuisesti tunnettuja metallibändejä, ja aivan helvetin paljon niitä pieniä ja ahkeria bändejä, jotka ansaitsevat myös tulla kuulluiksi. NightwishHIMChildren of Bodom ja Amorphis ovat kaikki aloittaneet pieninä paikallisina bändeinä ja myöhemmin pitkän puurtamisen jälkeen kohonneet asemaan, jossa ne nykyään ovat. Tämän artikkelisarjan tarkoitus on nostaa esille suurelle yleisölle tuntemattomampia suomalaisia bändejä.

The Silenced

The Silenced

Helsingistä kotoisin oleva The Silenced syntyi edellisen bändin palavan ruumiin äärellä keväällä 2013. Alkuperäisenä ideana oli luoda suoraviivaista ja primitiivistä metallimusiikkia DIY-hengessä ja soittaa toinen toistaan raivokkaampia keikkoja.

Ensimmäiset demonsa bändi teki triona, laulaja Juha Immosen, kitaristi Janne Jaakolan ja rumpali Alpo Oksaharjun kanssa, mutta jotain kuitenkin vielä puttui. Käynnissä oli jatkuva haku saada avuksi samanhenkisiä soittajia kolmikon omien kontaktien ja internetin avustuksella. Bändin ensimmäinen tuotos; ”Trajectory” EP julkaistiin syksyllä 2013, jonka jälkeen bändi kävi läpi nopeat YT-neuvottelut. Neuvottelujen tuloksena syntyi The Silencedin ensimmäinen ”oikea” kokoonpano. Bändiin liittyivät Janne Virtala kitaraan ja Tomi Koivunen basson varteen. Vihdoin tällä kokoonpanolla alkoi treenikämpän syövereissä hahmottua bändin ensimmäinen pitkäsoitto.

Keväällä 2015 vähän ennen ensimmäisen pitkäsoiton rumpuäänityksiä, rumpali Alpo päätti lähteä bändistä ja keskittyä muihin asioihin elämässään. Onneksi bändin ystävä, erinomaisena velhona tai jopa jumalhahmona tunnettu Toni Paananen pelasti The Silencedin ahdingosta. Hänen nopealla avustuksellaan bändi sai äänitettyä mahtavat rumpuraidat ja levyn työstö sai jatkua. Äänitykset tehtiin äänittäjävelho Teemu Aallon studiossa: Studio Korkeakoskella, jossa saatiin taltioitua upea, mutta tunnelmallinen kattaus turpiinvetoa.

Lokakuussa 2015 The Silencedin rumpujumppa sai viimein päätöksen Joonas Osaran liityttyä bändiin. Pian sen jälkeen bändi julkaisi ensimmäisen singlen ja musiikkivideon ”Resist to Exist”. Tuorein singlelohkaisu bändin tulevalta debyytiltä sai nimen ”End Machine”, jonka videosta, kuten edellisestäkin vastasi Tuomas Valtanen. Tästä käynnistyi tapahtumaketju, joka johdattaa meitä kohti Revolution by Design” nimistä debyyttialbumia. Oikeat rakennuspalikat ja ihmiset ovat löytyneet. Kaikilla on oma paikkansa ja tehtävänsä tässä kokonaisuudessa kun The Silenced paahtaa kohti mainetta, kunniaa ja keikkalavoja. Suurimpina vaikuttajina ja musiikillisen turpasaunan alkuvoimana toimii jatkossakin armottoman loputon luomisen vimma.

 

The Silenced:
Juha Immonen – Vokaalit
Janne Jaakkola – Kitara
Janne Virtala – Kitara
Tomi Koivunen – Basso
Joonas Osara – Rummut

Julkaisut:
Revolution By Design (2018)
End Machine (Single, 2017)
Resist to Exist (Single, 2015)
Trajectory (EP, 2013)

Musiikkivideot
End Machine(2017) 
Resist to Exist (2015) 
Vital (2014) 

Katso myös The Silenced Bandcampissa, SpotifyssaInstagramissaiTunesissa & www.thesilenced.net