Callidice

Isänmaan Toivot – Uutta metallia Suomesta, osa 4

Kirjoittanut J.Anttolainen - 2.9.2017

Suomi – metallimusiikin luvattu maa, jossa on enemmän metallibändejä väkilukuun suhteutettuna kuin missään muualla maailmassa. Suomi on voittanut jopa Euroviisut hevillä. Maa, jonka yhtenä kansantalouden kulmakivenä ja vienninedistäjänä maailmalla voidaan käyttää metallimusiikkia. Meillä on Suomessa hienoja, isoja, maailmanlaajuisesti tunnettuja metallibändejä, ja aivan helvetin paljon niitä pieniä ja ahkeria bändejä, jotka ansaitsevat myös tulla kuulluiksi. Nightwish, HIM, Children of Bodom ja Amorphis ovat kaikki aloittaneet pieninä paikallisina bändeinä ja myöhemmin pitkän puurtamisen jälkeen kohonneet asemaan, jossa ne nykyään ovat. Tämän artikkelisarjan tarkoitus on nostaa esille suurelle yleisölle tuntemattomampia suomalaisia bändejä.

Callidice

Callidice

Jyväskylästä kotoisin oleva melodista metallia, industrial vaikuttein soittava Callidice perustettiin alunperin Archon-nimen alla talvella 2014. Tatu Latvala, Ville Jyrkkä, Samuli Rasmus ja Jarkko Liimatainen tunsivat toisensa enemmän tai vähemmän yhteisten bändiprojektien kautta, ja päättivät perustaa tutulla porukalla oman bändin.

Kaikki sujui mukavasti, yhteissoitto kulki, biisejä syntyi ja nopeasti olikin kasassa biisi, josta käytiin äänittämässä single. Ennen äänityksiä bändi huomasi, että soundista puuttuu vielä jotain oleellista, taitava kosketinsoittaja. Tatun veljeä, Tero Latvalaa kysyttiin mukaan, sillä hänen tiedettiin hoitavan tonttinsa paremmin kuin hyvin. Teron soittamina koskettimet osoittautuivat erittäin tervetulleiksi ja muodostavat ehkä sen tunnettavimman osan bändin soundia. Kosketinsoittajan löydyttyä bändi suuntasi studiolle nauhoittamaan edelleen Archon-nimellä ensimmäisen ”Victims”-nimisen, neljä biisiä sisältävän demonsa. Perustukset bändin uralle oli täten valettu.

Pian ensimmäisen demon nauhoitusten jälkeen kävi ilmi, että Archon-nimi on jo käytössä ja nimen vaihtaminen muodostui ajankohtaiseksi. Jarkko kaivoi valtavan mytologiakirstunsa auki, josta pinnalle nousi antiikin Kreikka ja nimi Callidice. Bändin nimen tarkoitus onkin mytologiaa mukaillen kaksoismerkityksellinen ja bändin logo, verinen perhonen ei ole vain pelkkä nätti kuva. Silläkin on tarkoituksensa. Nimiongelmista selvittyään,2 oli toisen julkaisun aika. Callidice sävelsi viisi kosketinvetoista biisiä EP:lle, joka sai nimekseen ”Scarlet”. Inverse Records alkoi markkinoida ”Scarlet” EP:tä, jonka nimikkobiisistä kuvattiin myös näyttävä musiikkivideo. Saarijärven kauniit maisemat rumine miehineen saivat kappaleen myös näyttämään hyvältä, ja antoi tarvittavaa nostetta bändin siipien alle. Videon myötä bändille alkoi myös tulla keikkoja. Paljon.

2017 on Callidicen leirissä kulunut suurimmaksi osaksi tien päällä ja uuden materiaalin kimpussa. Bändi onkin kiertänyt tiiviillä tahdilla suurimmat kotimaan kaupungit ja marraskuussa odottaa kotimaan keikkojen vielä lisäksi pieni Euroopan kiertue, joka kattaa 5 keikkaa ja 3 maata, Puolan, Tsekin ja Slovakian. Parhaillaan bändi on tekemässä uutta musiikkivideota, joka tehdään jo isommin kuin edellinen. Uutta videota seuraa mahdollisesti vielä tämän vuoden puolella bändin ensimmäinen täyspitkä albumi, jota on kirjoitettu ja tehty pitkään ja hartaasti, työtunteja säästämättä. Levy tulee olemaan konseptialbumi, jota video luonnollisesti tukee.

Harrastuksena lähtenyt poikaporukassa puuhailu on kuin itsestään muovautunut melko ammattimaiseksi bänditoiminnaksi. Sävellystyöstä vastaavat Tatu ja Samuli ammentavat musiikillisia vaikutteitaan ruotsalaisen melodisen metallin suunnalta, Jarkon vastatessa tekstimaailmasta omien enkelien ja demoniensa kanssa. Vokaalien ollessa jossain Lady GaGan ja Mayhemin välissä, tarttuvat konemetallikappaleet tällä konseptilla tulevat poikimaan raskaan musiikin raatajille tulosta työstään. Callidice on vasta päässyt alkuun.

Callidice seuraavan kerran keikalla 14.10. Jyväskylän Ilokiven Tattoos & Metal -tapahtumassa ja 16.12 Tampereen Varjobaarissa Crimson Dayn ja Napalm Kittenin kanssa.

Callidice
Jarkko Liimatainen – Vokaalit
Ville Jyrkkä – Rummut
Samuli Rasmus – Basso & puhtaat vokaalit
Tatu Latvala – Kitara
Tero Latvala – Koskettimet & Ohjelmointi

Julkaisut
”Victims” (Archon, demo 2015)
”King Aside” (single, 2015)
”Scarlet” (EP, 2016)