Drearyym

Isänmaan Toivot – Uutta metallia Suomesta, osa 6

Kirjoittanut J.Anttolainen - 16.9.2017

Suomi – metallimusiikin luvattu maa, jossa on enemmän metallibändejä väkilukuun suhteutettuna kuin missään muualla maailmassa. Suomi on voittanut jopa Euroviisut hevillä. Maa, jonka yhtenä kansantalouden kulmakivenä ja vienninedistäjänä maailmalla voidaan käyttää metallimusiikkia. Meillä on Suomessa hienoja, isoja, maailmanlaajuisesti tunnettuja metallibändejä, ja aivan helvetin paljon niitä pieniä ja ahkeria bändejä, jotka ansaitsevat myös tulla kuulluiksi. Nightwish, HIM, Children of Bodom ja Amorphis ovat kaikki aloittaneet pieninä paikallisina bändeinä, ja myöhemmin pitkän puurtamisen jälkeen kohonneet asemaan, jossa ne nykyään ovat. Tämän artikkelisarjan tarkoitus on nostaa esille suurelle yleisölle tuntemattomampia suomalaisia bändejä.

Drearyym

Drearyym

Synkkä ja myrskyinen yö. Kylmä tammikuun tuuli puhaltaa pitkin Lempäälän peltoja. Edellisten bändiprojektien kaaduttua Leevi Kuunila ja Jarno Kaasalainen päättävät pistää pystyyn uuden projektin, Drearyym -nimisen bändin, tarkoituksenaan soittaa melodista death metallia folkvaikutteilla. Kaksikko saikin pian kolme kappaletta valmiiksi ensimmäiselle demolleen. Etsittyään pitkään ja hartaasti edullista tapaa nauhoittaa musiikkiaan, he huomasivat tarvitsevansa myös muita jäseniä bändiinsä. Demolle nauhoitettavat kappaleet suorastaan vaativat kosketinsoittajaa, joten he ottivat yhteyttä Leevin vanhaan bändikaveriin, Eero Ahoseen. Eero suostui myös nauhoittamaan kitarasoolon demolle.

Bändi julkaisi  ensimmäisen demonsa ”Old Barn” keväällä 2014. Demoa seurasi sinkkujulkaisu ”Blót” samana syksynä. Samoihin aikoihin Eero oli vakiinnuttanut paikkansa kokoonpanossa, ja mukaan liittyi myös kitaristi Kimmo Kylä-Laaso, soittaen myös ”Blót” -singlen bassoraidat. Koska bändillä ei tässä vaiheessa ollut basistia, oli matalien taajuuksien taitajalle paikka auki. Arttu Helenius liittyi bändiin, ja myös keikkoja varten treenaaminen alkoi toden teolla. Alkuvuodesta 2015 julkaistiin EP ”Myths of the White North”, joka sisälsi viisi kappaletta. EP:n julkaisun myötä bändin keikkailu lisääntyi huomattavasti, ja bändi keikkaili ahkerasti vuoden loppuun asti. Arttu kuitenkin lähti bändistä, ja tilalle saatiin Aleksi Tossavainen. Joulukuun alussa siirryttiin studioon äänittämään seuraavaa julkaisua ”Hunter’s Tale”. Samalla nauhoitettiin uusi versio 2014-vuoden kappaleesta ”Old Barn”. Jarno, bändin alkuperäinen rumpali lähti bändistä 2015-2016 vuodenvaihteessa. Tilalle saatiin  tuuraamaan ensin Waltteri Grek, joka vaihtui Julius Lehtoseen, ennen kuin Drearyym löysi elokuussa 2016 uuden, vakituisen rumpalin Mika Ilkan. Vappuna 2016 julkaistun ”Old Barn” -singlen siivittämänä yhtye pääsi uuden rumpalinsa kanssa kesällä lämmittelemään muun muassa Sonata Arcticaa ja Korpiklaania.
Loppuvuodesta 2016 Drearyym vetäytyi studioon viimeistelemään debyyttialbumiaan nimeltä ”Precursions”, joka julkaistiin perjantaina 13. tammikuuta 2017. Ensimmäisen demon äänityksistä vastasi Aapo Lankinen. Muut julkaisut on äänittänyt ja tuottanut bändin luottomies Matti Auerkallio.

Tällä hetkellä bändi on kesän keikkojen jälkeen aloittamassa hiljalleen uusien kappaleiden työstämisen. Kitaristi Kimmo palasi armeijan leivistä syyskuun puolivälissä, ja toiminta on palaamassa jälleen normaaliksi. Hänen tilallaan keikoilla ovat tuuranneet Samuel Häkkinen ja Marko Mäkinen. Loppuvuoden keikkojen lomassa, ja uusien biisien valmistuessa, katse suuntautuu jälleen pikkuhiljaa studioon päin.

Vaikutteensa Drearyym ammentaa Suomen monimuotoisesta luonnosta, kiehtovista myyteistä, fantasiasta ja pääasiassa suomalaisesta musiikista. Vaikka bändin jäsenillä on omat henkilökohtaiset vaikutteensa, musiikilliseen sisältöön ovat vaikuttaneet muun muassa Wintersun, Norther, Dimmu Borgir ja Swallow the Sun. Musiikin tekemiseen inspiroi palava halu keikkailuun, soittamiseen ja kappaleiden luomiseen. Vaikka takana on menestyksekkäitä bändikisoja, keikkoja isojen bändien kanssa, ja paljon eeppistä musiikkia, Drearyymilla on vielä paljon annettavanaan suomalaiseen metalliskeneen.

Kaaoszinen yksinoikeudella ensiesityksessä Drearyymin uusi video:

Drearyym seuraavan kerran keikalla 13.10. Välibaarissa, Lempäälässä.

Drearyym
Leevi Kuunila – Soolokitara & Vokaalit
Eero Ahonen – Koskettimet
Kimmo Kylä-Laaso – Kitara
Aleksi Tossavainen – Basso
Mika Ilkka – Rummut

Julkaisut
”Old Barn” (Demo, 2014)
”Blót” (Single, 2014)
”Myths of the White North” (EP, 2015)
”Hunter’s Tale” (Single, 2016)
”Precursions part I (EP, 2016)
”Nine Divines” (Single, 2016)
”Precursions” (2017)

Drearyymin Nettisivut, Bandcamp, Spotify, iTunes/ Apple Music, Deezer

Luetuimmat

Uusimmat