Isänmaan Toivot – uutta metallia Suomesta

Kirjoittanut J.Anttolainen - 12.8.2017

Suomi – metallimusiikin luvattu maa, jossa on enemmän metallibändejä väkilukuun suhteutettuna kuin missään muualla maailmassa. Suomi on voittanut jopa Euroviisut hevillä. Maa, jonka yhtenä kansantalouden kulmakivenä ja vienninedistäjänä maailmalla voidaan käyttää metallimusiikkia. Meillä on Suomessa hienoja, isoja, maailmanlaajuisesti tunnettuja metallibändejä, ja aivan helvetin paljon niitä pieniä ja ahkeria bändejä, jotka ansaitsevat myös tulla kuulluiksi. Nightwish, HIM, Children of Bodom ja Amorphis ovat kaikki aloittaneet pieninä paikallisina bändeinä ja myöhemmin pitkän puurtamisen jälkeen kohonneet asemaan, jossa ne nykyään ovat. Tämän artikkelisarjan tarkoitus on nostaa esille suurelle yleisölle tuntemattomampia suomalaisia bändejä.

Sepulchral Curse

 

Sepulchral Curse

Vuonna 2013 perustettu turkulainen Sepulchral Curse muodostui aluksi vokalisti Kari Kankaanpään ja kitaristi Jaakko Riihimäen ideasta, suoranaisesta tarpeesta luoda ”vanhan liiton” death metal -bändi. Ei mennyt kauan, kun kaksikko pyysi Tommi Ilmasen rumpuihin ja pian mukaan liittyi myös Niilas Nissilä bassonsa kanssa. Varsinainen alkupolkaisu bändille tapahtui vuonna 2014, jolloin miehet alkoivat toden teolla harjoitella omien kappaleiden soittamista tähtäimessään studio ja keikkalavojen loiste. Vaikutteinaan Autopsy, Darkthrone, Nifelheim ja Dismember, bändi huomasikin jo äänittävänsä ensimmäistä EP:tään. ”A Birth in Death” sai fyysisen olomuotonsa elokuussa 2014. EP:n julkaisukanavana toimi tuolloin Chaos and Hell Productions, minkä jälkeen bändi alkoi keikkailla niin paljon kuin suinkin vain ehti.

Vuonna 2015 bändi alkoi miettiä soundinsa hienosäätöä, ja miehistöön löysi tiensä myös toinen kitaristi Aleksi Luukka. Hiottuaan uutta soundia vuoden päivät, alkoi bändi demottaa uusia kappaleita tulevan EP:nsä ”At the Onset of Extinction” tiimoilta. Transcending Obscurity Records kiinnostui yhtyeestä ja kohta Sepulchral Curse huomasikin pitelevänsä levytyssopimusta kädessään. ”At the Onset of Extinction” levytettiin kesällä 2016.

”At the Onset of Extinction” EP:n kansi.

Vuosien saatossa bändin soundi on kehittynyt perinteisemmästä death metalista kohti kaoottisempaa black metalin kanssa flirttailevaa death metalia, ja bändi on vakiinnuttanut asemaansa suomalaisen kuolometallin kentillä. Bändin soundi jatkaa kehittymistään kohti uusia tummempia sävyjä ja ainoa varma asia bändin soundissa on kuolon kalsea katku.

Sepulchral Curse
Tommi Ilmanen – Rummut & Vokaalit
Kari Kankaanpää – Vokaalit
Jaakko Riihimäki – Kitara
Niilas Nissilä – Basso
Aleksi Luukka – Kitara

Julkaisut
”A Birth in Death” (EP, 2014)
”At the Onset of Extinction” (EP, 2016)

Sepulchral Cursen Bandcamp -sivut

Sepulchral Curse keikalla seuraavan kerran 22.9. Tampereen O’Harasissa Saattoväen ja Assaturin kanssa.